Србија донира Српској 13.500 доза вакцина против грипа

11.12.2020. 09:10
0
ИЗВОР: СРНА

Влада Србије и Републички Фонд за здравствено осигурање Србије донираће Републици Српској 13.500 доза четворовалентне вакцине против грипа.

Захваљујући овој одлуци и сарадњи Владе Србије са Владом Српске, обим вакцинације против сезонског грипа у Републици Српској биће повећан, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите Српске.

Надлежне институције Србије и Српске ће у наредним данима предузети све неопходне кораке да би донација била што прије реализована и да би грађанима Републике Српске ове додатне количине вакцине против сезонског грипа биле доступне.

Институт за јавно здравство Републике Српске ће, као и у претходном периоду, организовати дистрибуцију вакцина према грађанима.

Из Министарства подсјећају да је Институт за јавно здравство набавио 20.000 доза вакцина за бесплатну вакцинацију, те 5.000 комерцијалних вакцина, које су потрошене у веома кратком року.

Због велике заинтересованости за вакцинацију, Институт се одлучио за набавку додатних количина вакцина, али добављачи нису могли обезбиједити нове дозе.

Министарство здравља и социјалне заштите захвалило је Влади Србије за несебичну подршку и значајну помоћ здравственом систему Републике Српске, нарочито у вријеме пандемије вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    14h 6m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    16h 25m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    16h 52m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    19h 32m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    12h 13m
    0