Срећна православна Нова 2024. година!

13.01.2024. 23:00
0
ИЗВОР: katera.news

Свим читаоцима нашег портала, пословним сарадницима и пријатељима, који Нову годину славе по јулијанском календару, желимо пуно здравља, среће и успјеха.

Српска, Руска, Грузијска православна црква, Света Гора и Јерусалимска патријаршија, које поштују јулијански календар и бројни грађани православне вјероисповести у поноћ су дочекали православну или јулијанску Нову годину.

Велики народ, а то је српски народ, има благо своје историје, љепоту традиције и културе. Због свих тих обиљежја смо са вама, драги наши читаоци, да честитамо, сабирајући се словом, гласом, крстом у искреној жељи и љубави да будемо и останемо велики народ!

Православна или јулијанска Нова година се слави у Србији, Црној Гори, Републици Српској, Македонији. Такође се слави и у Русији, Белорусији, Украјини, Јерменији, Молдавији, Грузији…

Срећну православну Нову годину жели вам Катера!

Коментари 0
Повезане вијести
Свечано уз хитове групе "Пилоти" у Источном Новом Сарајеву Свечано уз хитове групе "Пилоти" у Источном Новом Сарајеву
Вечерас дочек православне Нове године на Тргу Србија уз концерт групе „Пилоти“ Вечерас дочек православне Нове године на Тргу Србија уз концерт групе „Пилоти“
Мали Божић: Којим обичајима су се некада обиљежавали Нова година и Васиљевдан? Мали Божић: Којим обичајима су се некада обиљежавали Нова година и Васиљевдан?
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 26m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 31m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 14m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 20m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 48m
    0