Srećna pravoslavna Nova 2024. godina!

13.01.2024. 23:00
0
IZVOR: katera.news

Svim čitaocima našeg portala, poslovnim saradnicima i prijateljima, koji Novu godinu slave po julijanskom kalendaru, želimo puno zdravlja, sreće i uspjeha.

Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Jerusalimska patrijaršija, koje poštuju julijanski kalendar i brojni građani pravoslavne vjeroispovesti u ponoć su dočekali pravoslavnu ili julijansku Novu godinu.

Veliki narod, a to je srpski narod, ima blago svoje istorije, ljepotu tradicije i kulture. Zbog svih tih obilježja smo sa vama, dragi naši čitaoci, da čestitamo, sabirajući se slovom, glasom, krstom u iskrenoj želji i ljubavi da budemo i ostanemo veliki narod!

Pravoslavna ili julijanska Nova godina se slavi u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Makedoniji. Takođe se slavi i u Rusiji, Belorusiji, Ukrajini, Jermeniji, Moldaviji, Gruziji…

Srećnu pravoslavnu Novu godinu želi vam Katera!

Komentari 0
Povezane vijesti
Svečano uz hitove grupe "Piloti" u Istočnom Novom Sarajevu Svečano uz hitove grupe "Piloti" u Istočnom Novom Sarajevu
Večeras doček pravoslavne Nove godine na Trgu Srbija uz koncert grupe „Piloti“ Večeras doček pravoslavne Nove godine na Trgu Srbija uz koncert grupe „Piloti“
Mali Božić: Kojim običajima su se nekada obilježavali Nova godina i Vasiljevdan? Mali Božić: Kojim običajima su se nekada obilježavali Nova godina i Vasiljevdan?
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    15h 25m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    4h 38m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    4h 32m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    4h 9m
    1
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    19h 29m
    0