Средњошколски центар организовао "Дан отворених врата"

13.05.2022. 18:49
0
ИЗВОР: srna.rs

У Средњошколском центру "Милорад Влачић" у Власеници данас је организован "Дан отворених врата" гдје су директор школе Пајисија Петровић и професори центра, ученицима деветог разреда, презентовали занимања која се нуде у овој образовној установи од наредне школске године, али и ваннаставне активности.

Директор Школе Пајисија Петровић изјавио је новинарима да су будући средњошколци упознати са квалитетом и погодностима које пружа ова школа. "Наш слоган је Доминација знања и није тек тако изабран, будући да су наши ученици међу најбољима у српском језику, математици, физици и географији, освајачи су многих награда и признања у науци, али су се истакли и као спортисти", рекао је Петровић.

Он је напоменуо да ученици учествују и у разним међународним пројектима и да су неки успјешни и у иностранству. Петровић каже да имају одличну сарадњу са општином Власеница и начелником Мирославом Краљевићем, захваљујући којем ће ђаци из сусједних општина имати бесплатан превоз, а за ученике првих разреда техничке струке биће бесплатни уџбеници.

- Ученици који се опредијеле за занимање бравар - заваривач ће, осим стипендије од Министарства, добијати и општинску, захваљујући одлуци начелника Краљевића - изјавио је Петровић.

Ученик деветог разреда Растко Поповић одлучио је да упише гимназију јер вјерује да ће стећи завидно знање да би касније могао да упише факултет. - Одличан сам ученик, а ова средња школа је једна од најбољих у регији. Сјајни су услови и очекујем одличну сарадњу са професорима - изјавио је Поповић.

Ању Јањушевић занима област медицине, због чега се одлучила за смјер фармацеутски техничар.

- Средњошколски центар има одличне услове, првенствено нуди добру праксу што је битно за овај смјер, а и теорију, тако да је ово прави избор - додала је Јањушевићева.

Средњошколски центар "Милорад Влачић" Власеница у наредној школској години планирао је да упише по једно одјељење гимназије - општи смјер, физиотерапеутски техничар, фармацеутски техничар, пословно-информатички техничар и бравар-заваривач.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Смањен кадар у средњим школама у Српској Смањен кадар у средњим школама у Српској
У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац У саобраћајној несрећи у Власеници смртно страдао мушкарац
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 2m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    6h 0m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    14h 26m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    12h 41m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    14h 20m
    0