Srednjoškolski centar organizovao "Dan otvorenih vrata"

13.05.2022. 18:49
0
IZVOR: srna.rs

U Srednjoškolskom centru "Milorad Vlačić" u Vlasenici danas je organizovan "Dan otvorenih vrata" gdje su direktor škole Pajisija Petrović i profesori centra, učenicima devetog razreda, prezentovali zanimanja koja se nude u ovoj obrazovnoj ustanovi od naredne školske godine, ali i vannastavne aktivnosti.

Direktor Škole Pajisija Petrović izjavio je novinarima da su budući srednjoškolci upoznati sa kvalitetom i pogodnostima koje pruža ova škola. "Naš slogan je Dominacija znanja i nije tek tako izabran, budući da su naši učenici među najboljima u srpskom jeziku, matematici, fizici i geografiji, osvajači su mnogih nagrada i priznanja u nauci, ali su se istakli i kao sportisti", rekao je Petrović.

On je napomenuo da učenici učestvuju i u raznim međunarodnim projektima i da su neki uspješni i u inostranstvu. Petrović kaže da imaju odličnu saradnju sa opštinom Vlasenica i načelnikom Miroslavom Kraljevićem, zahvaljujući kojem će đaci iz susjednih opština imati besplatan prevoz, a za učenike prvih razreda tehničke struke biće besplatni udžbenici.

- Učenici koji se opredijele za zanimanje bravar - zavarivač će, osim stipendije od Ministarstva, dobijati i opštinsku, zahvaljujući odluci načelnika Kraljevića - izjavio je Petrović.

Učenik devetog razreda Rastko Popović odlučio je da upiše gimnaziju jer vjeruje da će steći zavidno znanje da bi kasnije mogao da upiše fakultet. - Odličan sam učenik, a ova srednja škola je jedna od najboljih u regiji. Sjajni su uslovi i očekujem odličnu saradnju sa profesorima - izjavio je Popović.

Anju Janjušević zanima oblast medicine, zbog čega se odlučila za smjer farmaceutski tehničar.

- Srednjoškolski centar ima odlične uslove, prvenstveno nudi dobru praksu što je bitno za ovaj smjer, a i teoriju, tako da je ovo pravi izbor - dodala je Janjuševićeva.

Srednjoškolski centar "Milorad Vlačić" Vlasenica u narednoj školskoj godini planirao je da upiše po jedno odjeljenje gimnazije - opšti smjer, fizioterapeutski tehničar, farmaceutski tehničar, poslovno-informatički tehničar i bravar-zavarivač.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO) Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (F...
Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
Smanjen kadar u srednjim školama u Srpskoj Smanjen kadar u srednjim školama u Srpskoj
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    3h 5m
    5
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    21h 37m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    16h 15m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    16h 47m
    0
  • Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
    22h 20m
    0