Српска издваја 15 милиона КМ за хитну набавку пшенице, уља и шећера

03.03.2022. 19:06
1
ИЗВОР: capital.ba

Влада Републике Српске издвојиће 15 милиона КМ за набавку одређене количине меркантилне пшенице, јестивог уља, шећера, риже, соли, конзерви хране и одређену количину нафте и нафтних деривата, рекла је данас након сједнице Владе министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић.

Он је истакла да на тржишту тренутно нема нестабилности, али да је Влада у складу са ситуацијом одлучила да интервентно набави одређене врсте основних животних намирница.

- Ради се о првом кораку, о директној набавци. Разговарали смо са трговцима и произвођачима и можемо рећи да нема нестабилности на тржишту у смислу било какве несташице нити има назнака да ће бити несташица. Ипак, одлучили смо да набавимо одређене количине основних животних намирница и нафтних деривата. Ова набавка се врши у скаду са Законом о интервентним набавкама јер желимо да будемо спремни за све евентуалне ситуације у којима се можемо наћи - рекла је Гашићева.

Казала је да су цијене порасле свуда и да се то дешава и у нашим продавницама.

Подсјетила је да је на снази још ограничење маржи на нафту и нафтне деривате и истакла да не би било добро додатно ограничење јер би могло доћи до вјештачких несташица.

Појаснила је да ће и нафта и пшеница бити ускладиштене код добављача с обзиром на то да Република Српска нема Робне резерве јер су оне у стечају.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић рекао је да је ово једна у низу мјера које се предузимају још од почетка пандемије.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Crni 03.03.2022. 22:44
    Da su taj novac dali domaćim proizvođačima, ne samo psenica već i meso i ostale poljoprivredne kulture bi imali u vise nego dovoljnim količinama. Ali ne može i lopovima i narodu. Tek nam dolazi na naplatu neozbiljnost, neodgovornost i kriminal.
    Sad se koprcajte!!!
Повезане вијести
Ове намирнице ће бити јефтиније у Српској Ове намирнице ће бити јефтиније у Српској
Јод – Моћан минерал против упале плућа Јод – Моћан минерал против упале плућа
Рекордне цијене свињетине, млијека, јаја и соли Рекордне цијене свињетине, млијека, јаја и соли
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    21h 37m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    19h 51m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    17h 41m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    10h 6m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    15h 39m
    0