Српска се обвезницама задужује 10 милиона КМ

06.08.2024. 15:39
0
ИЗВОР: capital.ba

Република Српска планира да се задужи 10 милиона КМ емисијом дугорочних обвезница на Бањалучкој берзи.

Одлуку о новом задужењу Влада Републике Српске је донијела 1. августа и она је објављена у Службеном гласнику Републике Српске, а ступа на снагу дан након објављивања.

Ријеч је о петогодишњим обвезницама, а Влада је спремна да плати камату од шест одсто.

Ово је други пут ове године да се Влада Српске задужује емисијом дугорочних обвезница на овај износ који је далеко мањи у односу на досадашњу праксу.

Како су раније оцијенили аналитичари за КАПИТАЛ на то је утицала неизвјесност након увођења америчких санкција функционерима Републике Српске, фирмама те појединцима повезаним са политичким врхом Републике Српске.

Ради се о четвртој емисији дугорочних обвезница Републике Српске у овој години. На овај начин се Српска у 2024. години задужила са 90 милиона КМ.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска се на берзи задужила дупло више од плана, иде и ново задужење Српска се на берзи задужила дупло више од плана, иде и ново задужење
Нема продаје земље на Јахорини, на потезу Влада Републике Српске Нема продаје земље на Јахорини, на потезу Влада Републике Српске
Како је испарила скоро 1,5 милијарда КМ са ескроу рачуна Републике Српске? Како је испарила скоро 1,5 милијарда КМ са ескроу рачуна Републике Српске?
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 55m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 37m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 5m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 26m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 35m
    0