Srpska se obveznicama zadužuje 10 miliona KM

06.08.2024. 15:39
0
IZVOR: capital.ba

Republika Srpska planira da se zaduži 10 miliona KM emisijom dugoročnih obveznica na Banjalučkoj berzi.

Odluku o novom zaduženju Vlada Republike Srpske je donijela 1. avgusta i ona je objavljena u Službenom glasniku Republike Srpske, a stupa na snagu dan nakon objavljivanja.

Riječ je o petogodišnjim obveznicama, a Vlada je spremna da plati kamatu od šest odsto.

Ovo je drugi put ove godine da se Vlada Srpske zadužuje emisijom dugoročnih obveznica na ovaj iznos koji je daleko manji u odnosu na dosadašnju praksu.

Kako su ranije ocijenili analitičari za KAPITAL na to je uticala neizvjesnost nakon uvođenja američkih sankcija funkcionerima Republike Srpske, firmama te pojedincima povezanim sa političkim vrhom Republike Srpske.

Radi se o četvrtoj emisiji dugoročnih obveznica Republike Srpske u ovoj godini. Na ovaj način se Srpska u 2024. godini zadužila sa 90 miliona KM.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska se na berzi zadužila duplo više od plana, ide i novo zaduženje Srpska se na berzi zadužila duplo više od plana, ide i novo zaduženje
Nema prodaje zemlje na Jahorini, na potezu Vlada Republike Srpske Nema prodaje zemlje na Jahorini, na potezu Vlada Republike Srpske
Kako je isparila skoro 1,5 milijarda KM sa eskrou računa Republike Srpske? Kako je isparila skoro 1,5 milijarda KM sa eskrou računa Republike Srpske?
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 5m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 47m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 15m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 36m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 45m
    0