Српски полицајци са сјевера раздужили унифoрме

06.11.2022. 19:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Више од 300 српских полицајаца са сјевера Косова раздужило је данас униформе косовске полиције у сјеверној Косовској Митровици.

Униформе су раздужили око 14.00 часова.

Један од полицајаца се након тога обратио окупљеним новинарима и рекао да су сви предали оставке и да од сутра више нема српских полицајаца на сјеверу Косова.

Очекује се да ће њихове остале колеге оставке поднијети сутра, јавио је “Косово онлајн”.

Политички и институционални представници Срба са Космета донијели су јуче одлуку да напусте све политичке институције - скупштину и владу привремене управе у Приштини, као и четири општине на сјеверу Космета, правосудне органе, полицију и администрацију.

Одлука о напуштању институција остаје на снази све док Приштина не почне да поштује споразуме, не повуче одлуку о таблицама и не формира Заједницу српских општина.

Коментари 0
Повезане вијести
Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града" Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града"
Супруга рањеног Делевића: "Прете нам, плашим се за дете" Супруга рањеног Делевића: "Прете нам, плашим се за дете"
Супруга рањеног Делевића: Ситуација је страшна, забринута сам за живот мужа, али и за сина Супруга рањеног Делевића: Ситуација је страшна, забринута сам за живот мужа, али и за сина
Најчитаније
 • Сјећања Хрешана на долазак Аустроугарске империје у БиХ
  1h 35m
  0
 • Наташи Ћејић потребна наша помоћ
  10h 43m
  2
 • Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)
  7h 30m
  1
 • Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града"
  7h 20m
  6
 • Преминуо глумац Саша Петровић
  11h 26m
  1