Станић: „Борац фаворит, али питамо се и ми нешто“

10.02.2023. 18:58
0
ИЗВОР: sportdc.net

Кошаркаши Славије из Источног Сарајева ће у 15. колу првенста БиХ на свом терену дочекати бањалучки Борац.

Бањалучани су ове сезоне најквалитетнија екипа која стиже у Источно Сарајево, друга најбоља екипа лиге, послије Широког, и фаворити су против Славије. До сада су у сезони доживјели само два пораза и то од Широког и Босне. Свјестан њихових квалитета је и тренер Славије, Срђан Станић.

- Сјајна екипа. Одлично су попуњени на свим позицијама, атлетски изузетно јаки, способни да све преузимају. Имају неколико одличних појединаца, Ланговића, Ребеца, Танасковића, ту су и остали који раде јако добар посао и потпуно су заслужено ту гдје јеси и у нашој лиги и у АБА 2 лиги. Свакако да им препуштамо улогу фаворита, али нешто ћемо се и ми питати. Добро смо их скаутовали, нема ту много простора за предност, али покушаћемо нешто да одиграмо. Тамо смо три четвртине били у игри и онда су нас успјели преломити. Даћемо све од себе, показати зубе, па видјећемо - рекао је Срђан Станић у најави утакмице за sportdc.net.

На клупи Борца сједи Зоран Кашћелан, тренер којем је Станић био помоћник у Спарсима.

- Изузетан тренер и особа. Доста разговарамо нас двојица иако више нисмо у истом клубу, размијењујемо мишљења. Често се консултујемо око противника, доста причамо о скаутингу и могу рећи да је то тренер са којим сам у најбољим односима у лиги.

Славија је пред себе поставила нови циљ. Онај примарни, опстанак, је испуњен и самим тим ова сезона се већ сматра успјешном, али сада Соколови желе и корак више, плеј оф. Ту су на граници и наредних неколико кола показаће да ли су већ у првој сезони зрели за тај корак.

- Ми смо свој примарни циљ, опстанак у лиги, испунили и самим тим ову сезону већ можемо назвати успјешном. Али, није забрањено мијењати циљеве током сезоне и сада смо пред себе поставили нови, пласман у плеј офу. Ту смо око мјеста које воде у доигравање, а у наредним колима слиједе нам директни мечеви за та мјеста са Спарсима и Слободом, док смо Леотара већ два пута савладали. Покушаћемо ухватити једно од тих мјеста, била би велика ствар за нас да наступимо у плеј офу већ у првој сезони по повратку у елитни ранг.

Утакмица Славија Борац игра се у сутра од 17.00 сати.

Коментари 0
Повезане вијести
Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (ФОТО) Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске (Ф...
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    23h 32m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    21h 34m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    20h 27m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    19h 35m
    1
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    14h 2m
    1