Станић: Ко је лицитирао цифрама? Одбаците сујету и консултујте стручњаке!

19.05.2020. 15:44
0
ИЗВОР: Катера

Смогните снаге и одбаците сујету и нарцисоидност, баш онако као што је то урадила Република Србија када је позвала и консултовала стручњаке из Народне Републике Кине! – поручио је др Слободан Станић, предсједника Одбора за здравство СДС надлежним људима у Републичком штабу за ванредне ситуације РС.

Станић каже да се јавност треба присјетити ко је након почетних добрих здравствених исхода у борби са ковид-19, рекао да имамо најнижу стопу смртности у региону.

- Ко је рекао да ковид-19 није продро у наше здравствене установе и домове за старе и немоћне? На основу којих показатеља смо тада тврдили да смо успјешнији од развијених земаља? На основу којих параметара смо тада проглашавали побједу? Да ли су тада постојала упутства СЗО да се уради таква статистика док је ишла у прилог, а тада се радило о много мањем узорку него данас? – упитао је др Станић.

Предсједник Одбора за здравство СДС поставио је питање надлежнима у Републици Српској како је онда Република Србија без упутства СЗО успјела да израчуна стопу смртности у односу на број обољелих и у односу на укупно становништво.

- Да ли ми то дајемо себи за право да не вјерујемо у званичне податке које је изнијела Република Србија, иако су предсједник Вучић и министар др Златибор Лончар, др Предраг Кон и др Дарија Кисић-Тепавчевић више пута апострофирали да се ради о апсолутно тачним подацима? Ако су неки критеријуми евентуално и другачији, да ли их ми сагласно специјалним и паралелним везама требамо усагласити, поредити и анализирати и то искључиво у циљу да видимо гдје смо и да ли је у интересу пацијената и свих грађана Републике Српске нешто потребно промијенити или унаприједити! – казао је др Слободан Станић и додао:

- Пошто слика увијек говори више него хиљаду ријечи у прилогу вам достављам извјештаје са званичних страница ИЗЈЗ Републике Србије "Др Милан Јовановић- Батут" и ИЗЈЗ Републике Српске у нади да ћете једног дана објелоданити снимке видеонадзора УКЦ и тако демантовати "фрапантне" наводе Струковног синдиката доктора медицине! – поручио је Станић.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Продужене мјере у Српској Продужене мјере у Српској
Сједница Републичког штаба за ванредне ситуације Сједница Републичког штаба за ванредне ситуације
Републички штаб за ванредне ситуације позвао на убрзање процеса имунизације Републички штаб за ванредне ситуације позвао на убрзање процеса имунизације
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 46m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 51m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    23h 19m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 53m
    3
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    1h 58m
    0