Станић: Роба из донација продавана у слободној продаји

15.06.2020. 11:48
0
ИЗВОР: Катера

Имамо информације са аеродрома Маховљани да је роба из донација током ванредног стања парцијално истоварана пред медијима за потребе сликања и та роба би ишла болницама као донација док је други дио робе истоваран тек кад би новинари отишли и та опрема је ишла у слободну продају за разне апотеке и фирме – истакао је Миладин Станић, шеф Клуба посланика СДС у Народној скупштини Републике Српске.

- На сутрашњем засједању Народне скупштине РС тражићемо да се испитају ове информације које смо добили и, ако се покажу као тачне, захтјевати моменталне оставке свих који су били укључени у ову превару – нагласио је Станић.

Шеф Клуба посланика СДС Миладин Станић каже да одбијање власти да посебна парламентарна комисија, састављена од три посланика власти и два посланика опозиције, испита све набавке током ванредног стања, говори да имају итекако шта да крију.

- Уколико имамо податак да је у два мјесеца пандемије на јавне набавке потрошено 100 милиона КМ и ако уважимо набавне и куповне цијене робе које су се у афери „респиратори“ разликовале у дуплом износу, доћи ћемо да закључка да је власт у вријеме ванредног стања проневјерила до 50 милиона КМ. Због тога Народна скупштина треба да претресе све спорне набавке – поновио је Станић.

Станић је подсјетио и на аферу „простор за Фонд здравства у Требињу“ који ових дана добија своју финализацију.

- Имам податак да ће спорна имовина бити укњижена на првог власника који је и инвеститор и да ће Фонд здравственог осигурања изгубити 1,8 милиона КМ. МУП РС је утврдио да је један докуменат, кључан за поступак, кривотворен због чега ће Фонд здравственог осигурања изгубити значајна средства – казао је Станић.

Он каже да ће СДС инсистирати на одговорности и у овој афери.

- Опрема из донација у слободној продаји, превара са пословним простором у Требињу, најскупљи респиратори у Европи, шатор звани покретна болница који још стоји у Залужанима су афере које морају доживјети судски епилог. Расправа о овим темама у Народној скупштини је начин да се ствари покрену са мртве тачке и на томе ћемо инсистирати – закључио је Станић.

Коментари 0
Повезане вијести
Удружење ,,Оплемени срце“ посјетили људи доброг срца и велики хуманитарци из Канаде (ФОТО) Удружење ,,Оплемени срце“ посјетили људи доброг срца и велики хуманитарци из Канаде (ФОТО)
Посланици изгласали Нацрт закона којим се криминализује клевета и увреда Посланици изгласали Нацрт закона којим се криминализује клевета и увреда
СДС ускоро предлаже свог потпредсједника Народне скупштине СДС ускоро предлаже свог потпредсједника Народне скупштине
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    21h 41m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    10h 54m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    10h 25m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    10h 48m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    6h 41m
    0