Станић: Вријеме је за подвлачење црте! Указаћемо на ‘ловце у мутном'!

19.05.2020. 12:06
0
ИЗВОР: СРНА

Ванредно стање у Републици Српској је апсолутно непотребно уведено а једина његова сврха је била ућуткивање било каквог другачијем мишљења и буразерско провођење јавних набавки и уговора у последњих 60 дана – истакао је Миладин Станић, шеф Клуба посланика Српске демократске странке у Народној скупштини Републике Српске.

- Суспендовање рада парламента Републике Српске урађено је како би се укинуо надзор над свим сумњивим набавкама које је власт провела као и из разлога спречавања опозиције да се огласи по питању свих тих сумњивих послова власти – нагласио је Станић.

Шеф Клуба посланика СДС у НСРС каже да је власт у посљедњих 60 дана проводила јавне набавке далеко од очију јавности, путем преговарачког поступка.

- Преговарачки поступци су вршени без објаве, мимо редовних процедура јер је власт искористила ту могућност коју јој је ванредно стање дало. Већ на првим сједницама Народне скупштине указаћемо на све „ловце у мутном“ који су ову несрећу у виду пандемије која нас је задесила искористили за богаћење – истакао је Станић.

Он каже да су корону као изузеће од нормалних процедура јавних набавки искористили како републички али и локални органи управе.

- Инсистираћемо на објављивању свих јавних набавки током ових 60 дана ванредног стања које су проведене мимо редовних процедура као и на именима фирми које су добиле сумњиве набавке. Вријеме је да се подвуче црта па да видим шта је то власт урадила током ванредног стања – закључио је шеф Клуба посланика СДС.

Коментари 0
Повезане вијести
Укинута ванредна ситуација у Српској, грађани да се пријаве на здравствено осигурање Укинута ванредна ситуација у Српској, грађани да се пријаве на здравствено осигурање
СДС и ПДП неће подржати политику изолације Српске СДС и ПДП неће подржати политику изолације Српске
Бајден прогласио ванредно стање у САД Бајден прогласио ванредно стање у САД
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    22h 40m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 8m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    20h 41m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 33m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    21h 38m
    0