Стање стабилно, водостаји Дрине и Ћехотине испод редовне коте одбране од поплава

18.01.2023. 21:21
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Водостаји ријека Дрине и Ћехотине на подручју општине Фоча и даље расту, али су још увијек испод редовне коте одбране од поплава и ситуација је стабилна, наводе из фочанске Цивилне заштите.

Шеф општинске Цивилне заштите Милош Јакић  каже да је ријека Дрина од синоћ од 22,00 часа до данас послијеподне нарасла за 2,30 метара, а Ћехотина за 85 центиметара.

- Из ХЕ „Мратиње“ на ријеци Пиви пуштају 110 метара кубних у секунди, што тренутно не представља опасност да би могло доћи до поплава на подручју општине Фоча - каже Јакић.

Он је навео да је и ријека Бистрица протекле ноћи нарасла, те да је вода ушла у подруме стамбених зграда у Миљевини, али  се повукла и тренутно је у фази опадања.

Према његовим ријечима, на Тјентишту се ријека Хрчавка излила на пут према селу Замрштен, а дијелом је поплављен приватни камп „Сутјеска“.

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милан Новитовић рекао је да је у свим дијеловима Републике Српске тренутно ситуација стабилна и под контролом, а да се према прогнозама, данас веће количине падавина очекују на подручју Фоче, а сутра на подручју Вишеграда, Рудог и Чајнича.

Он је рекао да је одговорност и озбиљност свих локалних заједница на високом нивоу и апеловао на грађане да не стварају панику, јер су све превентивне мјере благовремено проведене.

Коментари 0
Повезане вијести
За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара За обнову кућа оштећених у невремену издвојено 544 милиона долара
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 36m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    20h 20m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 5m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 4m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 10m
    0