Становници Српске могу у Србију без PCR теста, али уз обавезну изолацију

21.12.2020. 17:00
0
ИЗВОР: Glas Srpske

За улазак у Србију, становницима Републике Српске није потребан PCR тест, али након уласка у ту земљу морају у десетодневни карантин.

Потврдила је то за "Глас Српске" портпаролка Граничне полиције БиХ Франка Вицан, додавши да је дошло до измјене Одлуке Владе Србије.

- Држављани БиХ из Републике Српске приликом уласка у Србију морају навести тачну адресу на којој ће боравити за вријеме изолације – појаснила је Вицан. 

Министарство унутрашњих послова (МУП) Србије прошле седмице је обавијестило Граничну полицију БиХ да је од 21. децембра, за улазак у Србију страним држављанима неопходан негативан PCR тест на вирус корона не старији од 48 часова. 

Одлуком која је јуче ступила на снагу регулисано је да се услов за улазак у Србију не примјењује на стране држављане који су у транзиту кроз ту земљу, не дужем од 12 часова, превознике у међународном транспорту као и акредитоване члановие особља страних дипломатско-конзуларних представништава и канцеларија међународних организација. 

Изузета су и малољетна лица доби до 12 година ако родитељ, старатељ или друго лице које је у пратњи дјетета посједује негативан тест уколико је потребан, као и  држављани сусједних земаља из пограничног подручја који обављају пољопривредне радове и имају пољопривредно земљиште на територији Србије, те они и који су запослени на територији Србије, којима је послодавац из Србије издао документ о радном ангажовању, под условом реципроцитета.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 34m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 18m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 31m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 45m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 37m
    0