Stanovnici Srpske mogu u Srbiju bez PCR testa, ali uz obaveznu izolaciju

21.12.2020. 17:00
0
IZVOR: Glas Srpske

Za ulazak u Srbiju, stanovnicima Republike Srpske nije potreban PCR test, ali nakon ulaska u tu zemlju moraju u desetodnevni karantin.

Potvrdila je to za "Glas Srpske" portparolka Granične policije BiH Franka Vican, dodavši da je došlo do izmjene Odluke Vlade Srbije.

- Državljani BiH iz Republike Srpske prilikom ulaska u Srbiju moraju navesti tačnu adresu na kojoj će boraviti za vrijeme izolacije – pojasnila je Vican. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije prošle sedmice je obavijestilo Graničnu policiju BiH da je od 21. decembra, za ulazak u Srbiju stranim državljanima neophodan negativan PCR test na virus korona ne stariji od 48 časova. 

Odlukom koja je juče stupila na snagu regulisano je da se uslov za ulazak u Srbiju ne primjenjuje na strane državljane koji su u tranzitu kroz tu zemlju, ne dužem od 12 časova, prevoznike u međunarodnom transportu kao i akreditovane članovie osoblja stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava i kancelarija međunarodnih organizacija. 

Izuzeta su i maloljetna lica dobi do 12 godina ako roditelj, staratelj ili drugo lice koje je u pratnji djeteta posjeduje negativan test ukoliko je potreban, kao i  državljani susjednih zemalja iz pograničnog područja koji obavljaju poljoprivredne radove i imaju poljoprivredno zemljište na teritoriji Srbije, te oni i koji su zaposleni na teritoriji Srbije, kojima je poslodavac iz Srbije izdao dokument o radnom angažovanju, pod uslovom reciprociteta.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    22h 14m
    1
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    18h 9m
    6
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    2h 50m
    0
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    14h 39m
    0
  • Lov gazda sa Jadrana ne prestaje
    13h 48m
    1