Штрајк радника Националног парка "Сутјеска" због неисплаћених плата

16.12.2021. 18:25
3
ИЗВОР: РТВ БН

Више од 50 радника ЈУ Национални парк "Сутјеска" једночасовним штрајком упозорења, пред зградом Управе на Тјентишту, протестовало је против руководства због неисплаћене три плате у последња три мјесеца и дијелова примања из претходних мјесеци ове године.

Предсједник штрајкачког одбора Драган Радовић је рекао новинарима да је ово само упозорење дирекцији фирме и да ће уколико се захтјеви радника не испуне до 25. децембра предузети и радикалније мјере.

- О ситуацији у овој јавној установи упознали смо надлежна министарства и врх Републике Српске, као и општину Фоча, али ни од кога до сада нисмо добили никакав одговор - истакао је Радовић.

Члан штрајкачког одбора Ђорђе Вуковић каже да је радницима догорело до ноката јер проблеми у фирми се гомалају од 1996. године.

- Ово са платама је постало неиздрживо и ако се ништа у најскорије вријеме хитно не преузме, нису искључене радикалније мјере како закон о штрајку предвиђа,па чак и генерални штрајк - објаснио је Вуковић.

О ситуацији у предузећу и о штрајку упозорења као и заосталим платама радницима питали смо директора НП "Сутјеска" Александра Ковача, али он није био вољан да да одговоре новинарима оптужујући информативне куће да, како је рекао, неистинито извјештавају о овој установи.

ЈУ Национални парк "Сутјеска" запошљава 85, а у сезони и до 150 радника.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Ana Zak 19.04.2022. 12:33
    Podržavam to, da kvadovi ne ulaze u NP Sutjeska. Ne podržavam, teror Aleksandra Kovača i njegove zakulisne radnje sa glavnim organizatorom OK festa. Njegovo ponašanje je kabadahijsko u šta sam se lično uverila u restoranu. Podigao je i cene prevoza do rampi i Prijevora, kao da letimo avionima. Lice govori dovoljnio o tom čoveku. Čujem i da je dezerter. Sramno.
  • Generic placeholder image
    Čovek ranac 19.04.2022. 12:30
    Sramota je da direktor NP SUTJESKA, Aleksandar Kovač od 2021, godine naplaćuje 1000 maraka prolaz do vodopada Skakavac. Izgovor mu je to, da sačuva prašumu. Poštovani Aleksandre, posedujem snimke kako se u vreme OK FESTIVALA 2021, u reku Sutjesku sliva otpadna voda puna šampona, sapuna. Vaša briga o prolazu ka Skakavcu je lažna. Napominjem i da je to NACIONALNI PARK, a Vi pravite diskriminaciju.
  • Generic placeholder image
    Грађанин 19.12.2021. 08:30
    Цијене у Парку Сутјеска су као да идете у Алпе. Само што вас у Алпама чека лијепа цеста а кад прођете рампе парка и кад вам ту узму новац молите бога са картер не разбијете
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    6h 21m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    13h 27m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    7h 36m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    11h 54m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    13h 46m
    0