Štrajk radnika Nacionalnog parka "Sutjeska" zbog neisplaćenih plata

16.12.2021. 18:25
3
IZVOR: RTV BN

Više od 50 radnika JU Nacionalni park "Sutjeska" jednočasovnim štrajkom upozorenja, pred zgradom Uprave na Tjentištu, protestovalo je protiv rukovodstva zbog neisplaćene tri plate u poslednja tri mjeseca i dijelova primanja iz prethodnih mjeseci ove godine.

Predsjednik štrajkačkog odbora Dragan Radović je rekao novinarima da je ovo samo upozorenje direkciji firme i da će ukoliko se zahtjevi radnika ne ispune do 25. decembra preduzeti i radikalnije mjere.

- O situaciji u ovoj javnoj ustanovi upoznali smo nadležna ministarstva i vrh Republike Srpske, kao i opštinu Foča, ali ni od koga do sada nismo dobili nikakav odgovor - istakao je Radović.

Član štrajkačkog odbora Đorđe Vuković kaže da je radnicima dogorelo do nokata jer problemi u firmi se gomalaju od 1996. godine.

- Ovo sa platama je postalo neizdrživo i ako se ništa u najskorije vrijeme hitno ne preuzme, nisu isključene radikalnije mjere kako zakon o štrajku predviđa,pa čak i generalni štrajk - objasnio je Vuković.

O situaciji u preduzeću i o štrajku upozorenja kao i zaostalim platama radnicima pitali smo direktora NP "Sutjeska" Aleksandra Kovača, ali on nije bio voljan da da odgovore novinarima optužujući informativne kuće da, kako je rekao, neistinito izvještavaju o ovoj ustanovi.

JU Nacionalni park "Sutjeska" zapošljava 85, a u sezoni i do 150 radnika.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Ana Zak 19.04.2022. 12:33
    Podržavam to, da kvadovi ne ulaze u NP Sutjeska. Ne podržavam, teror Aleksandra Kovača i njegove zakulisne radnje sa glavnim organizatorom OK festa. Njegovo ponašanje je kabadahijsko u šta sam se lično uverila u restoranu. Podigao je i cene prevoza do rampi i Prijevora, kao da letimo avionima. Lice govori dovoljnio o tom čoveku. Čujem i da je dezerter. Sramno.
  • Generic placeholder image
    Čovek ranac 19.04.2022. 12:30
    Sramota je da direktor NP SUTJESKA, Aleksandar Kovač od 2021, godine naplaćuje 1000 maraka prolaz do vodopada Skakavac. Izgovor mu je to, da sačuva prašumu. Poštovani Aleksandre, posedujem snimke kako se u vreme OK FESTIVALA 2021, u reku Sutjesku sliva otpadna voda puna šampona, sapuna. Vaša briga o prolazu ka Skakavcu je lažna. Napominjem i da je to NACIONALNI PARK, a Vi pravite diskriminaciju.
  • Generic placeholder image
    Građanin 19.12.2021. 08:30
    Cijene u Parku Sutjeska su kao da idete u Alpe. Samo što vas u Alpama čeka lijepa cesta a kad prođete rampe parka i kad vam tu uzmu novac molite boga sa karter ne razbijete
Povezane vijesti
Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 2m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    23h 6m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    19h 59m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    13h 50m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    21h 56m
    0