Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба

08.04.2024. 18:36
0
ИЗВОР: srna.rs

У наставку суђења оптуженима за злочине почињене над заробљеним Србима на подручју Вишеграда и Горажда, вјештак Тужилаштва БиХ Горан Станојковски рекао је да су три заробљеника, чију је медицинску документацију вјештачио, имала повреде ратне природе, док је међу дијагнозама установљен и депресивни поремећај као посљедица злостављања.

Станојковски је говорио о опису рана и постављеним дијагнозама за три особе чија имена се налазе на отпусним листама горажданске болнице.

За једног од рањених чију је докуменатцију вјештачио, Станојковски је рекао да је тешко повријеђен у експлозији 1993. године, потом заробљен, па размијењен 1994. године, те појаснио да су повреде задобијене дјеловањем мине.

Код једне особе код које се спомиње рањавање у акцији, вјештак је, на основу документације, констатовао замућење ока, а на питање тужиоца Маријане Чобовић о начинима настанка повреде, Станојковски је рекао да то могу бити тупи и оштри предмети.

Суд је наложио Станојковском да допуни налаз вјештачења за три особе чија се имена налазе на отпусним листама горажданске болнице, а како би дао закључак и мишљење по питању њиховог третмана након рањавања, преноси "Бирн".

За злочине почињене од 1992. до 1994. над заробљеницима на подручју Горажда и Вишеграда, суди се Ћамилу Рамићу, Химзи Селимовићу и Рамизу Мићиводи. Са њима се суди и Мехмеду Добрачи, коме су на терет стављени злочини над заробљеницима и цивилима почињени 1995. године на подручју Рогатице и Горажда.

Наредно рочиште је планирано за 15. април.

Коментари 0
Повезане вијести
Предмет "Ћамил Рамић и други": Настављено улагање материјалних доказа тужилаштва Предмет "Ћамил Рамић и други": Настављено улагање материјалних доказа тужилаштва
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Годину дана затвора Харису Скелићу за злочине над српским цивилима Годину дана затвора Харису Скелићу за злочине над српским цивилима
Најчитаније
 • Ухапшен због крађе телефона у Дечанској улици
  13h 24m
  3
 • Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
  4h 24m
  0
 • Осуђен на 12 година за убиство у Сокоцу
  8h 49m
  1
 • Лице из Пала пријављено полицији јер није испоручило резану грађу
  13h 15m
  0
 • Милутин Миланковић - Један од највећих свјетских умова
  14h 7m
  0