Сутра наставак суђења оптуженима за злочин у Чемерну

12.04.2023. 19:24
1
ИЗВОР: srna.rs

У Суду БиХ сутра ће бити настављено суђење Џемалу Хаџићу и осталим оптуженим за злочин над српским цивилима у илијашком селу Чемерно у јуну 1992. године.

На претходном рочишту 6. априла свједоци Тужилаштва БиХ говорили су данас другачије о ратним дешавањима у илијашком насељу Корито и какањском селу Доња Папратница у односу на исказе које су дали током истраге.

Осим Хаџића, који је у то вријеме био командант Првог одреда "Сретно" тадашње Територијалне одбране Бреза, за злочин у Чемерну оптужени су Теуфик Турудић, Џемал Смоло, Сенад, Харис и Бењамин Сикира, Енес Дурак, Мирсад, Нусрет и Мирзет Бешлија и Нехру Ганић.

Оптужница терети бивше припаднике Територијалне одбране и активног и резервног састава полиције тадашње БиХ да су 10. јуна 1992. године напали Чемерно у којем су убили 30 Срба, међу којима је најмлађа жртва имала 16, а најстарија више од 80 година.

Убијено је десетак жена, а у нападу је паљена покретна и непокретна имовина Срба, који су мучени и убијани.

Почетак рочишта заказан је за 9.30 часова.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Krle 12.04.2023. 21:44
    Biće to još jedna u nizu sudskih farsi kad su u pitanju Srpske žrtve i njihovo stradanje. Rad suda bi se mogao prokomentarisati u stilu one narodne poslovice "Trla baba lan, da joj prođe dan".
Повезане вијести
Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба Суђење Ћамилу Рамићу: Вјештак говорио о повредама заробљених Срба
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    13h 11m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    14h 26m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    20h 17m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    18h 44m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    20h 36m
    0