Сутра облачно, могућа слаба киша

19.04.2020. 16:24
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно и вјетровито вријеме, мјестимично са слабом кишом. 

Ујутро и прије подне преовладаваће облачно и суво на сјеверу и сјевероистоку, а у осталим предјелима биће услова за повремену слабу кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана киша ће падати углавном у централном и планинском појасу. Према вечери киша се очекује на југу, истоку и на крајњем западу.

Дуваће умјерен до јак сјевероисточни вјетар, у планинама појачан, на моменте и веома јак. У Херцеговини умјерена до јака бура.

Јутарња температура ваздуха биће од седам до 12, на планинама од пет степени, а највиша дневна од 13 до 18, на југу и сјевероистоку до 22, у планинама од шест степени Целзијусових.

Свјежије вријеме очекује се у уторак, 21. априла, када ће понегдје бити слабих падавине, а на вишим планинама накратко и слабог снијега. Највиша дневна температура од осам до 13, на сјеверу и сјевероистоку степен два виша, у планинама од три степена Целзијусова.

Сунчано и свјеже биће у сриједу, 22. априла, када је у вишим предјелима могућ слаб мраз, а на истоку и југу ће постојати услови за коју кап кише. Током дана углавном сунчано. Највиша дневна температура од 12 до 17, у планинама од шест степени Целзијусових.

Слично ће бити и у четвртак, 23. априла, када је ујутро по котлинама и око ријека могућа магла. Највиша дневна температура од 15 до 20, у планинама од 10 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, а крајем дана или у вечерњим часовима понегдје је могућа слаба киша или локални пљусак.

Коментари 0
Повезане вијести
У августу цијене више за 0,5 одсто, годишња инфлација 1,3 одсто У августу цијене више за 0,5 одсто, годишња инфлација 1,3 одсто
Управа за индиректно опорезивање БиХ за најам возила даје 5,9 милиона КМ Управа за индиректно опорезивање БиХ за најам возила даје 5,9 милиона КМ
Јединицама за службене полицијске псе уручена опрема Јединицама за службене полицијске псе уручена опрема
Најчитаније
  • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
    11h 8m
    5
  • У судару учествовала четири возила, заустављен саобраћај
    3h 17m
    0
  • Којић: Славићемо побједу Пала које ће 6. октобрa рећи не сили и уцјенама
    7h 10m
    19
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    8h 59m
    0
  • Све здравствене користи кестена
    10h 58m
    0