Sutra oblačno, moguća slaba kiša

19.04.2020. 16:24
0
IZVOR: SRNA

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno i vjetrovito vrijeme, mjestimično sa slabom kišom. 

Ujutro i prije podne preovladavaće oblačno i suvo na sjeveru i sjeveroistoku, a u ostalim predjelima biće uslova za povremenu slabu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana kiša će padati uglavnom u centralnom i planinskom pojasu. Prema večeri kiša se očekuje na jugu, istoku i na krajnjem zapadu.

Duvaće umjeren do jak sjeveroistočni vjetar, u planinama pojačan, na momente i veoma jak. U Hercegovini umjerena do jaka bura.

Jutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 12, na planinama od pet stepeni, a najviša dnevna od 13 do 18, na jugu i sjeveroistoku do 22, u planinama od šest stepeni Celzijusovih.

Svježije vrijeme očekuje se u utorak, 21. aprila, kada će ponegdje biti slabih padavine, a na višim planinama nakratko i slabog snijega. Najviša dnevna temperatura od osam do 13, na sjeveru i sjeveroistoku stepen dva viša, u planinama od tri stepena Celzijusova.

Sunčano i svježe biće u srijedu, 22. aprila, kada je u višim predjelima moguć slab mraz, a na istoku i jugu će postojati uslovi za koju kap kiše. Tokom dana uglavnom sunčano. Najviša dnevna temperatura od 12 do 17, u planinama od šest stepeni Celzijusovih.

Slično će biti i u četvrtak, 23. aprila, kada je ujutro po kotlinama i oko rijeka moguća magla. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20, u planinama od 10 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a krajem dana ili u večernjim časovima ponegdje je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak.

Komentari 0
Povezane vijesti
U avgustu cijene više za 0,5 odsto, godišnja inflacija 1,3 odsto U avgustu cijene više za 0,5 odsto, godišnja inflacija 1,3 odsto
Uprava za indirektno oporezivanje BiH za najam vozila daje 5,9 miliona KM Uprava za indirektno oporezivanje BiH za najam vozila daje 5,9 miliona KM
Jedinicama za službene policijske pse uručena oprema Jedinicama za službene policijske pse uručena oprema
Najčitanije
  • U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj
    5h 22m
    0
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    13h 13m
    5
  • Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
    9h 15m
    20
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    11h 4m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    13h 3m
    0