Сутра отварање Малог дома у Палама

24.11.2023. 12:40
0
ИЗВОР: srna.rs

На Палама ће сутра, уз присуство високих званица, бити освештан и свечано отворен реновирани Мали дом - сједиште Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" у који је уложено 250.000 КМ.

Предсједник Скупштине Асоцијације "Ствараоци Републике Српске" Душан Козић рекао је Срни да је, осим уређења објекта, више од 90 одсто простора попуњено експонатима из ратног периода до 1995. године.

Козић је истакао да ће прикупаљање експоната бити трајни задатак Асоцијације, као и изложба фотографија и издавачке дјелатности, те да очекује да ће људи допунити поставке експонатима које имају у својим архивама.

Он је појаснио да је приземље уступљено Асоцијацији, док ће први и други спрат користити општина и институције Владе Републике Српске које су остале на Палама.

Козић је напоменуо да је у реновирање Малог дома уложено 250.000 КМ које је Влада Републике Српске донирала Палама, уз обавезу да општина уреди објекат.

Он је навео да су чланови Асоцијације на свечано отварање позвали руководство Републике Српске, представнике странака, борачких организација, војске и полиције из ратног периода, посланике првог сазива Народне скупштине и министре прве три Владе.

- Позвали смо и актере из тог периода како бисмо скупа и јединствено, како смо и тада све радили, отворили једну лијепу изложбу која би требало да се уклопи у Музеј Републике Српске као истурено одјељење, али и да буде у трајној понуди Српској и туристичким организацијама - рекао је Козић.

Освештање и отварање објекта планирано је у 12.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени
Вечерас у Палама хуманитарни Светосавски бал Вечерас у Палама хуманитарни Светосавски бал
Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције Изгорјела кућа породице Тодоровић у Палама, покренуте хуманитарне акције
Најчитаније
 • Како су Срби оставили велики траг у историји Русије
  12h 35m
  2
 • Земљотрес у БиХ
  4h 26m
  0
 • Зашто је добро пити воду с ђумбиром и лимуном
  6h 17m
  0
 • Портал Катера вам доноси текстове о настанку и развоју Српског Сарајева
  9h 47m
  6
 • На кошаркашкој утакмици скупљено 3.420 КМ за помоћ породици Тодоровић са Пала
  12h 25m
  0