Sutra otvaranje Malog doma u Palama

24.11.2023. 12:40
0
IZVOR: srna.rs

Na Palama će sutra, uz prisustvo visokih zvanica, biti osveštan i svečano otvoren renovirani Mali dom - sjedište Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" u koji je uloženo 250.000 KM.

Predsjednik Skupštine Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Dušan Kozić rekao je Srni da je, osim uređenja objekta, više od 90 odsto prostora popunjeno eksponatima iz ratnog perioda do 1995. godine.

Kozić je istakao da će prikupaljanje eksponata biti trajni zadatak Asocijacije, kao i izložba fotografija i izdavačke djelatnosti, te da očekuje da će ljudi dopuniti postavke eksponatima koje imaju u svojim arhivama.

On je pojasnio da je prizemlje ustupljeno Asocijaciji, dok će prvi i drugi sprat koristiti opština i institucije Vlade Republike Srpske koje su ostale na Palama.

Kozić je napomenuo da je u renoviranje Malog doma uloženo 250.000 KM koje je Vlada Republike Srpske donirala Palama, uz obavezu da opština uredi objekat.

On je naveo da su članovi Asocijacije na svečano otvaranje pozvali rukovodstvo Republike Srpske, predstavnike stranaka, boračkih organizacija, vojske i policije iz ratnog perioda, poslanike prvog saziva Narodne skupštine i ministre prve tri Vlade.

- Pozvali smo i aktere iz tog perioda kako bismo skupa i jedinstveno, kako smo i tada sve radili, otvorili jednu lijepu izložbu koja bi trebalo da se uklopi u Muzej Republike Srpske kao istureno odjeljenje, ali i da bude u trajnoj ponudi Srpskoj i turističkim organizacijama - rekao je Kozić.

Osveštanje i otvaranje objekta planirano je u 12.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
Pale: Memorijalni turnir "Mihailo Drobnjak" okupio osam ekipa Pale: Memorijalni turnir "Mihailo Drobnjak" okupio osam ekipa
Ranjena roda primjećena u Palama: Djevojke joj pomogle i nazvale je Nada Ranjena roda primjećena u Palama: Djevojke joj pomogle i nazvale je Nada
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    19h 50m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    19h 52m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    16h 4m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    18h 55m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    18h 49m
    0