Тесла повлачи скоро 1,7 милиона возила

10.08.2024. 11:30
0
ИЗВОР: glassrpske.com

 Компанија електричних аутомобила Тесла повлачи из Кине 1,68 милиона аутомобила како би надоградила софтвер и осигурала да возило упозорава возача када пртљажник није закључан.

У саопштењу кинеског тржишног регулатора се наводи да ће возила са неисправним бравама на пртљажнику бити поправљена бесплатно.

Повлаче се возила Модел С и Модел X који су у Кину увезени и аутомобили домаће производње Модел 3 и Модел и произведени између 15. октобра 2020. и 17. јула 2024.

У обавјештењу о опозиву аутомобила се наводи да би се, уколико је откључан, пртљажник могао отворити током вожње, ометајући видно поље возача.

Није наведено да ли се то икада догодило на неком Теслином аутомобилу. Амерички произвођач електричних возила ријешиће проблем путем даљинске надоградње софтвера, саопштила је Државна управа за регулацију тржишта.

Наша награда је ваше дугогодишње повјерење. Заједно корачамо ка бољем.

Кина је главно тржиште и производна база за Теслу, а такође и извор растуће конкуренције кинеских произвођача електричних возила.

Компанија је прошлог мјесеца пријавила оштар пад нето прихода у другом кварталу, пошто је продаја пала упркос снижењу цијена и финансирању са ниским каматама.

Коментари 0
Повезане вијести
На цестама у БиХ 38% аутомобила је старије више од двије деценије На цестама у БиХ 38% аутомобила је старије више од двије деценије
Теслина фабрика наставља рад сљедеће седмице Теслина фабрика наставља рад сљедеће седмице
Да ли је јефтиније возити бензинце и дизелаше или електричне аутомобиле Да ли је јефтиније возити бензинце и дизелаше или електричне аутомобиле
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    3h 59m
    0
  • Слани мафини
    13h 20m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 15m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 9m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 38m
    0