Тијана Бошковић посјетила школу коју је похађала

13.09.2019. 12:02
0
ИЗВОР: Срна

Најбоља одбојкашица свијета Тијана Бошковић посјетила је данас билећку Основну школу "Петар Други Петровић Његош" коју је похађала и гдје је почела тренирати одбојку.

Најбоља одбојкашица свијета и Европе изразила је задовољство што је имала прилику да посјети своју школу, те додала да је из ове школе понијела најљепше успомене свог дјетињства.

"У овој сали сам почела да тренирам одбојку и било је лијепо присјетити се свега тога. Овим млађим генерацијама сам поручила да буду добри и слушају своје наставнике као што смо ми слушали. Мислим да је основно знање јако битно, да могу много тога да науче", поручила је Бошковићева.

У школској сали одигран је дио утакмице, а директор Зорица Пекић уручила је Бошковићевој пригодне поклоне. Тијана се фотографисала са школским одбојкашким тимом и потписала неколико лопти.

Наставник физичког васпитања у овој школи Мирослав Перућица, који је тренирао Тијану у школском одбојкашком тиму, истакао је да су у вријеме док је Тијана тренирала, три пута били прваци Републике Српске.

"Тијана је двије године проглашавана за најбољег играча, иако је била по двије-три године млађа од генерација које су учествовале на турнирима", истакао је он.

Перућица је рекао да су у Одбојкашком клубу "Херцеговац" у пионирском узрасту били пет година први или други у БиХ, од тога је три пута Тијана била у тиму и сваки пут је била проглашена за најбољу одбојкашицу Српске, односно БиХ.

Он је додао да је успјех Тијане Бошковић велики подстрек за дјевојчице које се баве одбојком, али и другим спортистима.

Ученица Основне школе "Петар Други Петровић Његош", која је и члан одбојкашке секције ове школе, Емилија Албијанић рекла је да јој је драго што је Тијана баш из Билеће и да је она ову општину приказала у најбољем свјетлу.

Тијана Бошковић је данас посјетила и Народну библиотеку "Владимир Гаћиновић" у Билећи гдје јој је уручена монографија о знаменитим Херцеговцима, међу којима се налази и име прослављене одбојкашице Тијане Бошковић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО) Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
У четвртак из Билеће пут Острога креће 350 поклоника У четвртак из Билеће пут Острога креће 350 поклоника
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    16h 46m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 19m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 53m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    19h 59m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 21m
    0