Tijana Bošković posjetila školu koju je pohađala

13.09.2019. 12:02
0
IZVOR: Srna

Najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković posjetila je danas bilećku Osnovnu školu "Petar Drugi Petrović Njegoš" koju je pohađala i gdje je počela trenirati odbojku.

Najbolja odbojkašica svijeta i Evrope izrazila je zadovoljstvo što je imala priliku da posjeti svoju školu, te dodala da je iz ove škole ponijela najljepše uspomene svog djetinjstva.

"U ovoj sali sam počela da treniram odbojku i bilo je lijepo prisjetiti se svega toga. Ovim mlađim generacijama sam poručila da budu dobri i slušaju svoje nastavnike kao što smo mi slušali. Mislim da je osnovno znanje jako bitno, da mogu mnogo toga da nauče", poručila je Boškovićeva.

U školskoj sali odigran je dio utakmice, a direktor Zorica Pekić uručila je Boškovićevoj prigodne poklone. Tijana se fotografisala sa školskim odbojkaškim timom i potpisala nekoliko lopti.

Nastavnik fizičkog vaspitanja u ovoj školi Miroslav Perućica, koji je trenirao Tijanu u školskom odbojkaškom timu, istakao je da su u vrijeme dok je Tijana trenirala, tri puta bili prvaci Republike Srpske.

"Tijana je dvije godine proglašavana za najboljeg igrača, iako je bila po dvije-tri godine mlađa od generacija koje su učestvovale na turnirima", istakao je on.

Perućica je rekao da su u Odbojkaškom klubu "Hercegovac" u pionirskom uzrastu bili pet godina prvi ili drugi u BiH, od toga je tri puta Tijana bila u timu i svaki put je bila proglašena za najbolju odbojkašicu Srpske, odnosno BiH.

On je dodao da je uspjeh Tijane Bošković veliki podstrek za djevojčice koje se bave odbojkom, ali i drugim sportistima.

Učenica Osnovne škole "Petar Drugi Petrović Njegoš", koja je i član odbojkaške sekcije ove škole, Emilija Albijanić rekla je da joj je drago što je Tijana baš iz Bileće i da je ona ovu opštinu prikazala u najboljem svjetlu.

Tijana Bošković je danas posjetila i Narodnu biblioteku "Vladimir Gaćinović" u Bileći gdje joj je uručena monografija o znamenitim Hercegovcima, među kojima se nalazi i ime proslavljene odbojkašice Tijane Bošković.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Košarkaški talenat iz Bileće Vladan Vujović karijeru nastavlja u Beogradu Košarkaški talenat iz Bileće Vladan Vujović karijeru nastavlja u Beogradu
Radovi u toku: Najbolji teniser ikada dobija još jedan mural u Srpskoj! Radovi u toku: Najbolji teniser ikada dobija još jedan mural u Srpskoj!
Jaka kiša ugasila požare u bilećkim selima Jaka kiša ugasila požare u bilećkim selima
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 48m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 39m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 26m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 52m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 34m
    0