Тијело бебе полицији дали у црној врећи за смеће

17.10.2019. 19:20
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Тијело тек рођене бебе полицији је предато замотано у црну кесу за смеће након што је сарајевска полиција посумњала да је малољетница починила чедоморство, а у овом случају, осим ње, ухапшена је и њена мајка, која јој је у томе помогла, сазнају "Независне".

Незванично сазнајемо да се вјерује да се малољетница старости 15-16 година породила 8. октобра у стану на Алипашином пољу, а да јој је у томе помогла мајка.

"Независне" сазнају да је мајка малољетнице полицији, која им је након сумње у чедоморство покуцала на врата, наводно и предала новорођенче у врећи за смеће.

Осим тога, истражиоцима је рекла да није знала да јој је кћерка трудна све до порода, јер је дјевојка била пунија и имала је крупнију грађу.

Шокантан случај откривен је када је малољетница због обилног крварења одвезена у Службу хитне помоћи, гдје јој је указана помоћ, а због сумње на крварење након порода она је транспортована у болницу, на Одјел гинекологије.

Полиција је, истражујући случај у стану за који се сумња да се у њему породила, наводно нашла и крваве чаршаве на кревету.

Због заштите идентитета малољетнице надлежне институције нису коментарисале овај случај.

Како је "Независним" потврђено из Тужилаштва КС, због кривичног дјела чедоморство ухапшена је малољетна особа којој је одређена адекватна мјера у установи.

Како нам је потврђено, једномјесечни притвор је одређен и пунољетној особи, мајци малољетнице, због кривичног дјела помоћ починиоцу да прикрије трагове кривичног дјела.

Подсјећамо да је у августу Е.Л. (19) и њеној мајци Е.Х. из Бужима због чедоморства Кантонални суд у Бихаћу одредио једномјесечни притвор.

Сумња се да се Е.Л. породила на тавану, а њена мајка новорођенче је умотала у деку и угушила.

И њу је открило обилно крварење, а наводно су љекару рекле да је дијете рођено мртво.

Накнадно је утврђено да је у питању чедоморство.

Мјесец дана раније 43-годишња жена из Бихаћа ухапшена је због сумње да је након порода бебу умотала у врећицу и закопала у близини куће.

Коментари 0
Повезане вијести
Мајка бебу бацила у канту за смеће, новорођенче мртво Мајка бебу бацила у канту за смеће, новорођенче мртво
Мајка и кћерка осумњичене да су убиле тек рођену бебу Мајка и кћерка осумњичене да су убиле тек рођену бебу
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    10h 47m
    0
  • Слани мафини
    20h 8m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    22h 3m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    19h 57m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    14h 26m
    3