Три напитка која помажу код регулисања хормона

24.02.2022. 12:05
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Тема уравнотеженог хормонског здравља с годинама постаје све актуелнија.

Долазе на ред скупи лијекови и бескрајне консултације с докторима. Покушајте да спријечите потребу за лијековима који регулишу хормонске промјене, до којих долази временом.

Топла вода с лимуном

Топла вода с лимуном доприноси смањивању тежине, уклања токсине из организма, побољшава имунитет, стање коже и варење. Разлог томе је што лимун утиче на хормон ситости - лептин. Уколико лептин није у равнотежи, тијело почиње да ствара масне наслаге. Лимун помаже да се избјегне дехидратација и побољшава варење.

Рецепт је веома једноставан: исциједите сок од пола лимуна у чашу топле воде и испијте одједном. Јутро ће вам боље почети уз овај напитак.

Чај од листова малине

Листови малине се од давнина користи за ојачавање мишића материце. Научна истраживања потврдила су да ова биљка благотворно утиче на рад хормона. Жене које пију овај чај током трудноће, немају тешкоћа приликом порођаја.

Рецепт је такође једноставан: прелијте једну супену кашику листова малине (могу се користити и осушени) са 200 мл кључале воде и оставите да одстоји 10 минута. Овај чај немојте пити пред спавање, већ боље током дана.

Златно млијеко

Златно млијеко побољшава имунитет и доводи у равнотежу ниво хормона у организму. Овај напитак загријева, освјежава и умирује. Састоји се од куркуме, кокосовог уља и заслађивача, који чине корисну комбинацију за регулисање хормона и уопште благотворно утиче на организам.

Ајурведа сматра куркуму активним зачином, који побољшава циркулацију и метаболизам естрогена.

Рецепт: у 200 мл врућег млијека додати пола кафене кашичице куркуме и кашичицу кокосовог уља. Можете додати и мед, по укусу. Овај напитак је боље пити увече.

Препоручујемо да јутро започнете топлом водом с лимуном, чај од малине пијете у току дана, а пред спавање се почастите топлим златним млијеком, преноси Магазин.Новости

Коментари 0
Повезане вијести
Ојачајте имунитет у прелазном периоду Ојачајте имунитет у прелазном периоду
Шта је здравије - уље или свињска маст? Шта је здравије - уље или свињска маст?
Гојазност достигла размјере епидемије Гојазност достигла размјере епидемије
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    10h 30m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    22h 30m
    10
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    7h 59m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    7h 17m
    0
  • Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
    6h 41m
    0