Тривић: Инсистираћемо да се избори понове

04.10.2022. 13:52
2
ИЗВОР: glassrpske.com

Кандидат ПДП-а за предсједника Српске Јелена Тривић навела је да неће признати изборне резултате за ниво предсједника Српске, те да ће бити инсистирано да се избори понове.

Додала је да ПДП-ов правни тим све документује и предаје надлежним институцијама и да ће „искористити сва цивилизована и демократска средства да ово истјерају на чистац како би била испоштовала народна воља“.

- Предсједник бирачког одбора признао је да је дописао моје гласове другом кандидату.  Проналазимо на десетине бирачких мјеста на којима ја као један од два кандидата између којих се води највећа битка, имам или нула гласова или јако мали број гласова (један или два), а да се моји гласови уписују другим кандидатима са листе за предсједника. Уз више од 32.000 неважећих листића на до сада обрађеном материјалу, бројним нерегуларностима у Добоју, Зворнику и Приједору, али и широм Републике Српске, уз многе нерегуларности - „слијепих“ људи, показивача, истјеривања посматрача са бирачког мјеста, отварања врећа током ноћи и мијењања записника. Све ово су разлози због којих нећу признати изборне резултате за ниво предсједника Републике Српске и инсистираћемо снажно и ићи према Централној изборној комисији (ЦИК) да се избори понове – навела је Тривићева на „Фејсбуку“.

Она је то написала осврћући се на изјаву Стевана Гутића, предсједника Бирачког одбора у селу Крајишник код Градишке, а који је у ТВ прилогу  рекао да је због умора Зорану Калинићу из странке Наша прича Република Српска, који се на листи налазио изнад Тривићеве, увео 137 гласа које је како каже добила она, а њој три нуле.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Www 05.10.2022. 07:58
    Sve dok ti ne pobjedi,smjesni ste ,svaki put isto pričati,malo se presaberite unutar opozicije
  • Generic placeholder image
    Hahaha 04.10.2022. 15:33
    Inaistirala ti ili ne ti si izgubila izbore i prihvati to.... Sad se preko ledja naroda prepucavate i hicete opet izbore, valjda da se ponavljajj dokle god vi ne dobijete.... Budi mangup i prihvati poraz a pare sto bi se dale za ponovljene izbore doniraj bolesnoj djeci i socijalnim slucajevima i narod cete zavoliti sigurno,i naravno promjeni ljude oko sebe jer su ljigavi pravo, pogotovo zutalj Borenovic....
Повезане вијести
Сутра исплата априлских пензија Сутра исплата априлских пензија
„Пронађи ме“ ускоро и у Српској „Пронађи ме“ ускоро и у Српској
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 37m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 29m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 20m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 12m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 5m
    0