Trivić: Insistiraćemo da se izbori ponove

04.10.2022. 13:52
2
IZVOR: glassrpske.com

Kandidat PDP-a za predsjednika Srpske Jelena Trivić navela je da neće priznati izborne rezultate za nivo predsjednika Srpske, te da će biti insistirano da se izbori ponove.

Dodala je da PDP-ov pravni tim sve dokumentuje i predaje nadležnim institucijama i da će „iskoristiti sva civilizovana i demokratska sredstva da ovo istjeraju na čistac kako bi bila ispoštovala narodna volja“.

- Predsjednik biračkog odbora priznao je da je dopisao moje glasove drugom kandidatu.  Pronalazimo na desetine biračkih mjesta na kojima ja kao jedan od dva kandidata između kojih se vodi najveća bitka, imam ili nula glasova ili jako mali broj glasova (jedan ili dva), a da se moji glasovi upisuju drugim kandidatima sa liste za predsjednika. Uz više od 32.000 nevažećih listića na do sada obrađenom materijalu, brojnim neregularnostima u Doboju, Zvorniku i Prijedoru, ali i širom Republike Srpske, uz mnoge neregularnosti - „slijepih“ ljudi, pokazivača, istjerivanja posmatrača sa biračkog mjesta, otvaranja vreća tokom noći i mijenjanja zapisnika. Sve ovo su razlozi zbog kojih neću priznati izborne rezultate za nivo predsjednika Republike Srpske i insistiraćemo snažno i ići prema Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) da se izbori ponove – navela je Trivićeva na „Fejsbuku“.

Ona je to napisala osvrćući se na izjavu Stevana Gutića, predsjednika Biračkog odbora u selu Krajišnik kod Gradiške, a koji je u TV prilogu  rekao da je zbog umora Zoranu Kaliniću iz stranke Naša priča Republika Srpska, koji se na listi nalazio iznad Trivićeve, uveo 137 glasa koje je kako kaže dobila ona, a njoj tri nule.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Www 05.10.2022. 07:58
    Sve dok ti ne pobjedi,smjesni ste ,svaki put isto pričati,malo se presaberite unutar opozicije
  • Generic placeholder image
    Hahaha 04.10.2022. 15:33
    Inaistirala ti ili ne ti si izgubila izbore i prihvati to.... Sad se preko ledja naroda prepucavate i hicete opet izbore, valjda da se ponavljajj dokle god vi ne dobijete.... Budi mangup i prihvati poraz a pare sto bi se dale za ponovljene izbore doniraj bolesnoj djeci i socijalnim slucajevima i narod cete zavoliti sigurno,i naravno promjeni ljude oko sebe jer su ljigavi pravo, pogotovo zutalj Borenovic....
Povezane vijesti
Sutra isplata aprilskih penzija Sutra isplata aprilskih penzija
„Pronađi me“ uskoro i u Srpskoj „Pronađi me“ uskoro i u Srpskoj
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    14h 37m
    5
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    23h 29m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    17h 20m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    12h 12m
    4
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    21h 5m
    0