Тривић: Ове седмице дефинисање начина вредновања ученика

14.04.2020. 19:02
0
ИЗВОР: ATV

Оцјене с краја првог полугодишта, рад током мјесец и по дана другог, те труд и залагање у току наставе на даљину, све то би требало да утиче на закључне оцјене на крају школске године, тај приједлог стиже из Републичког педагошког завода. Школска година ће, како је и планирано, бити завршена средином јуна, а у овој седмици ће бити одређен начин на који ће ђаци бити оцијењени.

- У овој седмици ћемо дефинисати јасан начин вредновања, оцјењивања и праћења наставе на даљину, укупно, дакле, са свим оним вредновањем и  оцјењивањем ученика  које су имали и с крајем првог полугодишта - каже Наталија Тривић, министар просвјете и културе Републике Српске.

- Сваки наставник имаће довољно материјала да може, на основу тог материјала, да изведе и оцјену. Такође, узели смо у обзир и чињеницу да су сви ученици у првом полугодишту редовно похађали наставу, да су добили оцјене, да су у другом полугодишту имали скоро мјесец и по дана редовне наставе и у крајњој линији, када се буде изводила оцјена, о свему ће се водити рачуна, и о томе шта је било у првом полугодишту, шта је било у фебруару, односно до половине марта и шта је то што је ученик  урадио у току извођења наставе на даљину - каже директор Републичког педагошког завода, Предраг Дамјановић.

Ученици ће, кажу, имати довољно оцјена. Разматра се и могућност провјере знања путем одређених онлајн платформи. Оне који се сада не потруде, на крају чека полагање разредног испита. 

- Да то буду баш они ученици који заиста нису ништа радили током извођења наставе на даљину или они ученици који нису имали позитивну оцјену у првом полугодишту, па такође нису радили, онда ћемо дати могућности ученику за још једну шансу, да кроз разредни испит заврши разред. Сигуран сам да ће то бити јако мало ученика. Ако буде мало ученика, онда ни организација тог разредног испита неће бити велики проблем, било за школе, било за институције - каже директор Републичког педагошког завода, Предраг Дамјановић.

Настава на даљину за ученике основних школа од 17. марта је организована путем програма Радио-телевизије Републике Српске. Од 23. марта почела је настава на даљину за ученике средњих школа и студенте путем платформи на којима добијају материјале и инструкције за рад, те размјењују информације са професорима у вези са наставним садржајем и задацима.

Коментари 0
Повезане вијести
Стратешки циљ - Укључити дјецу са сметњама у развоју у вртиће Стратешки циљ - Укључити дјецу са сметњама у развоју у вртиће
Тривић: Од септембра умјетничке умјесто музичких школа Тривић: Од септембра умјетничке умјесто музичких школа
Тривић: Ученицима у Српској дозвољене прославе матура и екскурзије Тривић: Ученицима у Српској дозвољене прославе матура и екскурзије
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    21h 25m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    19h 27m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    18h 20m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    18h 25m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    17h 28m
    1