Тривић: Програмске мјере биће реализоване у првој години рада нове владе

02.09.2022. 12:10
0
ИЗВОР: katera.news

Кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић изнијела је 10 програмских мјера које ће, како је навела, бити реализоване већ у првој години рада нове владе.

– Ја ћу, као предсједник Републике Српске, бити гарант њиховог испуњења – додала је Тривићева.

- Побједа народа над криминалом биће оснивање Специјалног тужилаштва Републике Српске, а побједа народа над корупцијом биће оснивање Агенције за борбу против корупције Републике Српске – неке су од поменутих мјера, истиче Тривићева.

Према њеним ријечима, побједа народа за права радника биће нерадна недјеља на територији цијеле Републике Српске, у областима у којима је то могуће, док ће побједа народа за боље услове рада бити реформа законодавства, са циљем ефикасније заштите права радника.

Како је даље навела, побједа народа за већа примања радника биће увођење накнаде за топли оброк, као засебног примања радника.

- Побједа народа за нашу дјецу биће суфинансирање 50% цијене приватних вртића. Побједа народа за боље образовање биће бесплатни уџбеници за ученике основних школа у цијелој Републици Српској – истиче Тривићева.

Она додаје да ће побједа народа за наше мајке бити продужење трајања породиљског одсуства на 18 мјесеци за прво и друго дјете, односно 24 мјесеца за треће и свако наредно дијете.

- Побједа народа за наше борце биће повећање борачких примања минимално за 20% у 2023. години. Побједа народа за наше пензионере биће повећање пензија за 10% у 2023. години – закључила је Трвивићева, наводећи ових десет мјера.

Коментари 0
Повезане вијести
Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи
Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић
Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП” Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП”
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    6h 57m
    0
  • Крађа у Палама
    5h 15m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    19h 34m
    2
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    23h 22m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    4h 30m
    0