Trivić: Programske mjere biće realizovane u prvoj godini rada nove vlade

02.09.2022. 12:10
0
IZVOR: katera.news

Kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić iznijela je 10 programskih mjera koje će, kako je navela, biti realizovane već u prvoj godini rada nove vlade.

– Ja ću, kao predsjednik Republike Srpske, biti garant njihovog ispunjenja – dodala je Trivićeva.

- Pobjeda naroda nad kriminalom biće osnivanje Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, a pobjeda naroda nad korupcijom biće osnivanje Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srpske – neke su od pomenutih mjera, ističe Trivićeva.

Prema njenim riječima, pobjeda naroda za prava radnika biće neradna nedjelja na teritoriji cijele Republike Srpske, u oblastima u kojima je to moguće, dok će pobjeda naroda za bolje uslove rada biti reforma zakonodavstva, sa ciljem efikasnije zaštite prava radnika.

Kako je dalje navela, pobjeda naroda za veća primanja radnika biće uvođenje naknade za topli obrok, kao zasebnog primanja radnika.

- Pobjeda naroda za našu djecu biće sufinansiranje 50% cijene privatnih vrtića. Pobjeda naroda za bolje obrazovanje biće besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola u cijeloj Republici Srpskoj – ističe Trivićeva.

Ona dodaje da će pobjeda naroda za naše majke biti produženje trajanja porodiljskog odsustva na 18 mjeseci za prvo i drugo djete, odnosno 24 mjeseca za treće i svako naredno dijete.

- Pobjeda naroda za naše borce biće povećanje boračkih primanja minimalno za 20% u 2023. godini. Pobjeda naroda za naše penzionere biće povećanje penzija za 10% u 2023. godini – zaključila je Trvivićeva, navodeći ovih deset mjera.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži Pokrenuta inicijativa za osnivanje Narodnog fronta – dr Jelena Trivić u Istočnoj Ilidži
Miličević: Ako pobijedim, pozvaću i Jelenu Trivić Miličević: Ako pobijedim, pozvaću i Jelenu Trivić
Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP” Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP”
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    12h 33m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    11h 17m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    6h 2m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    3h 1m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    23h 44m
    0