Све спремно за повратак старијих основаца у школске клупе

11.04.2021. 20:03
0
ИЗВОР: СРНА

Министар просвјете и културе Републике Српске изјавила је да је све спремно за сутрашњи повратак основаца од шестог до деветог разреда у школске клупе.

Тривићева је навела да ће крајем седмице Републички штаб за ванредне ситуације поново разматрати да ли средњошколци могу да се врате у школе од 19. априла, док ће ове седмице заједно са студентима и даље бити на онлајн настави.

Она је истакла да у овом полугодшту неће бити промјене у начину рада у школама, односно групе се неће мијењати нити ће бити промјене трајања часа.

Тривићева је најавила да 26. априла почиње прољећни распуст, а истакла је и да на крају ове школске године неће бити експерименталне матуре.

У овом моменту, како је навела, не може се рећи ни да ли ће бити реализоване екскурзије.

Ресорни министар је напоменула да је приликом преласка на онлајн наставу у марту било 400 заражених ученика и одређен број наставника, према извјештајима које су добијали из школа.

- Сада имамо 100 наставника који су обољели или су у изолацији-  рекла је Тривићева за АТВ и додала да бројеви обољелих нису прелазили три одсто што је прихватљиво.

Тривићева је рекла да ће око 460 наставника који су учествовали у снимању онлајн наставе накнаду за то добити уз мартовску плату.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Стратешки циљ - Укључити дјецу са сметњама у развоју у вртиће Стратешки циљ - Укључити дјецу са сметњама у развоју у вртиће
Тривић: Од септембра умјетничке умјесто музичких школа Тривић: Од септембра умјетничке умјесто музичких школа
Тривић: Ученицима у Српској дозвољене прославе матура и екскурзије Тривић: Ученицима у Српској дозвољене прославе матура и екскурзије
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    22h 31m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    22h 2m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    18h 18m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    14h 13m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    22h 25m
    0