Тривићева коментарише изјаву предсједника ЦИК-а

29.10.2022. 10:12
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

- Још једно јавно признање предсједника ЦИK-а Суада Арнаутовића да су тренутно на сајту као утврђени резултат стоје нетачни подаци. Kако Арнаутовић вечерас каже, он је лично прије сједнице од службеника задужених за контролу бројања добио информацију да мени Додик „бјежи“ за 16.000 гласова, што би значило да је од почетне разлике која је стајала на сајту ЦИK прије него је уклоњена од 29.000, контролним бројањем или "голим оком" та разлика смањена за 13.000 гласова - тврди Јелена Тривић.

- Вјероватно суочени са чињеницом да ће због овако великог одступања од првобитних морати поновити изборе у Републици Српској, уз још низ неправилности и одступања које не могу бити утврђене пуким бројањем и гледањем у записник, морали су додатно поправити резултате како би та разлика била што мања од оне стварне која је утврђена контролним бројањем, те су ми из тог разлога поново на неколико мјеста по утврђеним резултатима објављеним на сајту уписане нуле чак тамо и гђе првобитно нису биле. Да ли то значи да сад ЦИK фалсификује резултате?! - питала је Тривићева.

Она истиче да је то још један доказ да је нарушен легитимитет изборног процеса и да је нечија намјера била да испуни политичке жеље, а не да буде испоштована воља народа, преноси N1.

- Ово је рекао сам предсједник ЦИK. Поред сједнице ЦИK која је била контроверзна, чудна, нестварна, сједнице у којој се неважећи изборни процес приказује важећим резултатима, ово гостовање је додатни шамар цијелој Републици Српској - истакла је Јелена Тривић

Коментари 0
Повезане вијести
Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи
Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић
Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП” Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП”
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  21h 12m
  1
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  19h 50m
  0
 • Свечано откривена спомен-табла посвећена Моми Капору у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  20h 30m
  3
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  20h 53m
  0
 • Сјећање на непоновљивог Мому Капора
  7h 44m
  0