Тривићева коментарише изјаву предсједника ЦИК-а

29.10.2022. 10:12
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

- Још једно јавно признање предсједника ЦИK-а Суада Арнаутовића да су тренутно на сајту као утврђени резултат стоје нетачни подаци. Kако Арнаутовић вечерас каже, он је лично прије сједнице од службеника задужених за контролу бројања добио информацију да мени Додик „бјежи“ за 16.000 гласова, што би значило да је од почетне разлике која је стајала на сајту ЦИK прије него је уклоњена од 29.000, контролним бројањем или "голим оком" та разлика смањена за 13.000 гласова - тврди Јелена Тривић.

- Вјероватно суочени са чињеницом да ће због овако великог одступања од првобитних морати поновити изборе у Републици Српској, уз још низ неправилности и одступања које не могу бити утврђене пуким бројањем и гледањем у записник, морали су додатно поправити резултате како би та разлика била што мања од оне стварне која је утврђена контролним бројањем, те су ми из тог разлога поново на неколико мјеста по утврђеним резултатима објављеним на сајту уписане нуле чак тамо и гђе првобитно нису биле. Да ли то значи да сад ЦИK фалсификује резултате?! - питала је Тривићева.

Она истиче да је то још један доказ да је нарушен легитимитет изборног процеса и да је нечија намјера била да испуни политичке жеље, а не да буде испоштована воља народа, преноси N1.

- Ово је рекао сам предсједник ЦИK. Поред сједнице ЦИK која је била контроверзна, чудна, нестварна, сједнице у којој се неважећи изборни процес приказује важећим резултатима, ово гостовање је додатни шамар цијелој Републици Српској - истакла је Јелена Тривић

Коментари 0
Повезане вијести
Покренута истрага против странке Раме Исака Покренута истрага против странке Раме Исака
ЦИК казнио СНСД и ДНС због преурањене кампање ЦИК казнио СНСД и ДНС због преурањене кампање
ЦИК објавио списак, провјерите да ли сте на њему ЦИК објавио списак, провјерите да ли сте на њему
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 8m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 7m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 43m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 4m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 47m
    9