Тривићева коментарише изјаву предсједника ЦИК-а

29.10.2022. 10:12
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

- Још једно јавно признање предсједника ЦИK-а Суада Арнаутовића да су тренутно на сајту као утврђени резултат стоје нетачни подаци. Kако Арнаутовић вечерас каже, он је лично прије сједнице од службеника задужених за контролу бројања добио информацију да мени Додик „бјежи“ за 16.000 гласова, што би значило да је од почетне разлике која је стајала на сајту ЦИK прије него је уклоњена од 29.000, контролним бројањем или "голим оком" та разлика смањена за 13.000 гласова - тврди Јелена Тривић.

- Вјероватно суочени са чињеницом да ће због овако великог одступања од првобитних морати поновити изборе у Републици Српској, уз још низ неправилности и одступања које не могу бити утврђене пуким бројањем и гледањем у записник, морали су додатно поправити резултате како би та разлика била што мања од оне стварне која је утврђена контролним бројањем, те су ми из тог разлога поново на неколико мјеста по утврђеним резултатима објављеним на сајту уписане нуле чак тамо и гђе првобитно нису биле. Да ли то значи да сад ЦИK фалсификује резултате?! - питала је Тривићева.

Она истиче да је то још један доказ да је нарушен легитимитет изборног процеса и да је нечија намјера била да испуни политичке жеље, а не да буде испоштована воља народа, преноси N1.

- Ово је рекао сам предсједник ЦИK. Поред сједнице ЦИK која је била контроверзна, чудна, нестварна, сједнице у којој се неважећи изборни процес приказује важећим резултатима, ово гостовање је додатни шамар цијелој Републици Српској - истакла је Јелена Тривић

Коментари 0
Повезане вијести
Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а Четири делегата СНСД-а у Дому народа и један из СДС-а
ЦИК признала спорни листић ЦИК признала спорни листић
Погледајте листе српских делегата за Дом народа БиХ Погледајте листе српских делегата за Дом народа БиХ
Најчитаније
 • Пронађена опојна дрога и оружје у Источном Новом Сарајеву
  8h 43m
  5
 • Годишњица НАТО агресије на СР Југославију (ВИДЕО)
  10h 6m
  2
 • Пожар у Источном Старом Граду (ФОТО)
  3h 41m
  0
 • Прасићи опет поскупјели
  15h 8m
  0
 • У току санација клизишта у Поткрајевима, саобраћај једном траком
  13h 52m
  1