Trivićeva komentariše izjavu predsjednika CIK-a

29.10.2022. 10:12
0
IZVOR: srpskainfo.com

- Još jedno javno priznanje predsjednika CIK-a Suada Arnautovića da su trenutno na sajtu kao utvrđeni rezultat stoje netačni podaci. Kako Arnautović večeras kaže, on je lično prije sjednice od službenika zaduženih za kontrolu brojanja dobio informaciju da meni Dodik „bježi“ za 16.000 glasova, što bi značilo da je od početne razlike koja je stajala na sajtu CIK prije nego je uklonjena od 29.000, kontrolnim brojanjem ili "golim okom" ta razlika smanjena za 13.000 glasova - tvrdi Jelena Trivić.

- Vjerovatno suočeni sa činjenicom da će zbog ovako velikog odstupanja od prvobitnih morati ponoviti izbore u Republici Srpskoj, uz još niz nepravilnosti i odstupanja koje ne mogu biti utvrđene pukim brojanjem i gledanjem u zapisnik, morali su dodatno popraviti rezultate kako bi ta razlika bila što manja od one stvarne koja je utvrđena kontrolnim brojanjem, te su mi iz tog razloga ponovo na nekoliko mjesta po utvrđenim rezultatima objavljenim na sajtu upisane nule čak tamo i gđe prvobitno nisu bile. Da li to znači da sad CIK falsifikuje rezultate?! - pitala je Trivićeva.

Ona ističe da je to još jedan dokaz da je narušen legitimitet izbornog procesa i da je nečija namjera bila da ispuni političke želje, a ne da bude ispoštovana volja naroda, prenosi N1.

- Ovo je rekao sam predsjednik CIK. Pored sjednice CIK koja je bila kontroverzna, čudna, nestvarna, sjednice u kojoj se nevažeći izborni proces prikazuje važećim rezultatima, ovo gostovanje je dodatni šamar cijeloj Republici Srpskoj - istakla je Jelena Trivić

Komentari 0
Povezane vijesti
Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP” Dodik podržava Vučićev miting, Trivićevoj zahvalio „što je razbila PDP”
Natalija Trivić preuzela dužnost direktora Aerodroma Republike Srpske Natalija Trivić preuzela dužnost direktora Aerodroma Republike Srpske
Jelena Trivić najavila: „Formiramo Narodni front za Republiku Srpsku“ (VIDEO) Jelena Trivić najavila: „Formiramo Narodni front za Republiku Srpsku“ (VIDEO)
Najčitanije
 • Zapalio se muškarac, povrijeđen i policajac koji je pokušao da ga zaustavi
  12h 52m
  0
 • Žepa – bolna, nezacijeljena rana (VIDEO)
  11h 11m
  5
 • Pacijent helikopterom transportovan za Beograd
  13h 16m
  0
 • Ilija Rabota iz Pala proglašen za najboljeg guslara Republike Srpske
  14h 42m
  0
 • Počelo raspoređivanje specijalaca na Kosovu i Metohiji
  6h 15m
  0