Тривићева пожељела успјешно друго полугодиште

20.01.2020. 10:00
0
ИЗВОР: Srna

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић пожељела је ученицима основних и средњих школа, руководству, наставном и ваннаставном особљу успјешан данашњи почетак другог полугодишта у школској 2019/2020. години.

- Пред вама је могућност да у наставку ове школске године постигнете још боље резултате и остварите жељени успјех. Посебно је важно да у школама буду његовани тимски рад и пријатељство те да једни другима будете подршка у савладавању изазова. Вјерујем да ћете тако на путу до зацртаних циљева стећи драгоцјена искуства и искрене пријатеље - наведено је у честитки Тривићеве.

Министарство просвјете и културе саопштило је да је опредијељено за развој предшколског, основног и средњег васпитања и образовања у Српској и да је отпочело низ активности на иновирању наставних планова и програма, дигитализацији уџбеника, стручном усавршавању васпитно-образовних радника, као и јачању повезаности образовања са тржиштем рада.

- Наш циљ је измјена сазнавања са концепције поучавања на концепцију учења и стицања знања које ће ученицима користити у даљем школовању и раду, те олакшати им будући пут до запослења - истакла је Тривићева.

Настава у другом полугодишту за ученике основних школа биће завршена најкасније 19. јуна, а за ученике завршног разреда најкасније 5. јуна. За ученике средњих школа настава у другом полугодишту биће завршена 10. јуна, за ученике умјетничких школа 3. јуна, а за ученике завршних разреда 13. маја, односно за ученике завршних разреда умјетничких школа 20. маја.

Прољећни распуст трајаће од 13. до 17. априла.

Коментари 0
Повезане вијести
Мали матуранти запалили кров школе у Подгорици Мали матуранти запалили кров школе у Подгорици
Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници! Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници!
Ученица донијела сјекиру у школу Ученица донијела сјекиру у школу
Најчитаније
 • Ударио дјевојку, излетио го из куће па пропао у подрум и погинуо
  6h 32m
  0
 • Освештани темељи Цркве Свете великомученице Марине
  23h 27m
  0
 • Традиционална моба косача код Васковића (ВИДЕО)
  9h 9m
  0
 • Ухапшен помагач терористе Фатона Хајризија
  12h 11m
  0
 • Маршом одбране на Илињачу почела манифестација „4. август - да се не заборави“ (ФОТО)
  9h 20m
  0