Тродневним програмом „Просвјета" обиљежава 120 година постојања

01.07.2022. 13:46
0
ИЗВОР: srna.rs

Низом манифестација од данас до недјеље Српско просвјетно и културно друштво Просвјета" из Козарске Дубице обиљежиће 120 година постојања, а тим поводом Дубичани ће имати прилику да се друже са бројним умјетницима.

На свечаној академији у Дому културе у Козарској Дубици вечерас ће учествовати српски академик Матија Бећковић, те солисткиња из Зрењанина Милица Досковић.

Академија ће бити одржана и у Кнежици у амфитеатру Кнежпољске куће", гдје ће се сутра публици представити неколико писаца, међу којима и Рајко Лукач, а поново ће натупити у солиста Милица Досковић.

Трећи дан обиљежавања јубилеја резервисан је за промоцију Просвјетиних" издања.

Промоција књиге Дубичко подручје у 19. вијеку" преминулог Миле Зељића, професора историје и дугогодишњег предсједника Просвјете" у Козарској Дубици, те књиге Најгори дан за умирање" Рајка Лукача биће уприличена у недјељу, 3. јула, у Дому културе у Козарској Дубици.

Сви догађаји почињу у 20.00 часова, а свој допринос обиљежавању 120 година Просвјете", кроз учешће у свим овим манифестацијама, даће и дубички свештеници, Српско пјевачко друштво Вишњић", Драмски студио Артист", као и предсједник Просвјете" Козарска Дубица Зоран Синкић.

Покровитељи ове тродневне манифестације су Општина Козарска Дубица, Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Специјална болница Мљечаница", те Центар за информисање и културу Козарска Дубица, који је медијски покровитељ.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
Обиљежена годишњица страдања Недељка Лиздека и Сретена Кнежевића Обиљежена годишњица страдања Недељка Лиздека и Сретена Кнежевића
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    10h 58m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 50m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 41m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 26m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 33m
    4