Trodnevnim programom „Prosvjeta" obilježava 120 godina postojanja

01.07.2022. 13:46
0
IZVOR: srna.rs

Nizom manifestacija od danas do nedjelje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta" iz Kozarske Dubice obilježiće 120 godina postojanja, a tim povodom Dubičani će imati priliku da se druže sa brojnim umjetnicima.

Na svečanoj akademiji u Domu kulture u Kozarskoj Dubici večeras će učestvovati srpski akademik Matija Bećković, te solistkinja iz Zrenjanina Milica Dosković.

Akademija će biti održana i u Knežici u amfiteatru Knežpoljske kuće", gdje će se sutra publici predstaviti nekoliko pisaca, među kojima i Rajko Lukač, a ponovo će natupiti u solista Milica Dosković.

Treći dan obilježavanja jubileja rezervisan je za promociju Prosvjetinih" izdanja.

Promocija knjige Dubičko područje u 19. vijeku" preminulog Mile Zeljića, profesora istorije i dugogodišnjeg predsjednika Prosvjete" u Kozarskoj Dubici, te knjige Najgori dan za umiranje" Rajka Lukača biće upriličena u nedjelju, 3. jula, u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.

Svi događaji počinju u 20.00 časova, a svoj doprinos obilježavanju 120 godina Prosvjete", kroz učešće u svim ovim manifestacijama, daće i dubički sveštenici, Srpsko pjevačko društvo Višnjić", Dramski studio Artist", kao i predsjednik Prosvjete" Kozarska Dubica Zoran Sinkić.

Pokrovitelji ove trodnevne manifestacije su Opština Kozarska Dubica, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Specijalna bolnica Mlječanica", te Centar za informisanje i kulturu Kozarska Dubica, koji je medijski pokrovitelj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas obilježavanje 24 godine od ubistva Srđana Kneževića Danas obilježavanje 24 godine od ubistva Srđana Kneževića
Godišnjica stradanja Draškovića u Osijama Godišnjica stradanja Draškovića u Osijama
U nedjelju obilježavanje 24 godine od ubistva Srđana Kneževića U nedjelju obilježavanje 24 godine od ubistva Srđana Kneževića
Najčitanije
 • Saobraćajna nesreća u Potkrajevima
  22h 59m
  0
 • U saobraćajnoj nesreći u Potkrajevima poginulo jedno lice
  21h 46m
  0
 • U Palama traže radnika i nude platu od 4.500 KM
  4h 42m
  8
 • Obustavljen saobraćaj u Mokrom
  23h 27m
  0
 • Suncobran ubio ženu
  3h 30m
  0