Тржни центар у Сарајеву кажњен са 3.500 КМ, остао отворен само један улаз

27.11.2020. 18:24
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Сарајевски тржни центар „SCC“ инспекција је казнила данас са 3.500 КМ због кршења хигијенско-епидемиолошких мјера за сузбијање ширења вируса корона.

Директор Управе за инспекцијске послове Кантона Сарајево Фахир Халиловић изјавио је да су инспектори прије подне ангажовани због гужви у тржним центрима због "црног петка", дана великих снижења у трговинама.

Према његовим ријечима, први инспектор је око 11.00 часова у холу СЦЦ-а затекла 100 људи и одмах позвала управу овог тржног центра да предузму активности ради поштовања хигијенско-епидемиолошких мјера, нарочито у погледу обезбјеђивања социјалне дистанце, односно броја људи који могу бити у објекту.

-Објекат је испражњен у том моменту - рекао је Фахировић за сарајевски "Дневни аваз" и додао да су по налогу инспектора затворени сви помоћни улази/излази у објекат, осим главног.

Директор кантоналне инспекције додао је да су се колегиници у “SCC-u” придружила још два инспектора јер се у поподневним часовима очекује појачан прилив људи и потенцијалних купаца.

“SCC-u” је издат прекршајни налог у износу од 3.500 КМ, и то 3.000 КМ као правном лицу и 500 КМ одговорном лицу, односно директору центра јер није обезбијеђено поштовање наредбе Кризног штаба, а по којој је забрањено присуство више од 30 људи и на отвореном и на затвореном простору.

-Ми ћемо наставити са активностима у тржним центима и сутра од раних јутарњих часова. Можемо пустити 30 људи у једну радњу сада, уколико задовољава квадратуром, али не може у читавом холу у “SCC-u” бити 100 људи, колико смо затекли. И ту може само 30 -  навео је Халиловић.

Он је додао да је од МУП-а Кантона Сарајево затражена помоћ јединице за подршку, јер инспекција нема надлежности над грађанима.  

 

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    20h 55m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    18h 57m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    17h 50m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    17h 55m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    16h 58m
    1