Tугу у дому Новаковића замијенила је радост! (ФОТО)

02.02.2024. 13:32
0
ИЗВОР: srbizasrbe.org

„Више не идем сам на каву. Имам пријатеље у околини и шире. Сад сам ко пјевачи популаран, зна ме и ко ме није знао. Огромна је разлика у односу како је прије било, а све је то због вас. Хвала вам Срби за Србе, најбољи сте”, с огромним осмијехом дочекао је екипу Хуманитарне организације "Срби за Србе" у својој новој кући Љубиша Новаковић (22).

Неколико мјесеци након покретања велике кампање ове организације, којом је скинут вео тишине и заборава са дивне и намучене породице Новаковић из Патковаче код Бијељине, дошло је вријеме да се уселе у реновирану, довршену и опремљену кућу.

  • Помозимо породици Новаковић из Бијељине која храни троје дјеце са сметњама у развоју (ФОТО)
    25.09.2023. 13:47

    „Пробај минут мог живота” наслов је омиљене пјесме Живане Новаковић (19) из Патковаче код Бијељине. Не без разлога… Живана, њена браћа Љубиша (22) и Михајло (21), све троје имају сметње у развоју...

Република Српска
Помозимо породици Новаковић из Бијељине која храни троје дјеце са смет...

- Оно како је прије било човјек није могао ни да погледа, а сад је уживање за очи. Овако прелијепо није било ни у мојим сновима. Од онакве рушевине, до овако модерне куће, услови су као у хотелу. И купатило је екстра, могу се сад нормално купати. За мене ово пуно значи. Више се не стидимо, можемо довести сваког да попије и поједе. Још само младу да нађем. Хвала што сте ми довели и Слобу Радановића, а био ми је и Емир Ђуловић, то су двије легенде - журио је Љубиша да што сликовитије опише сан који живи посљедњих мјесеци.

Сунчеви зраци и осмијеси Љубише, Живане (19) и Михајла (21) обасјавали су кућу. Њих троје, упркос сметњама у развоју, пуни су ведрине. Ведрине која је купила толики број људи!

Слика

Фото: srbizasrbe.org

- Стара кућа је била никаква, зато је пјесма била тужна. У новој кући биће срећних пјесама. Много су бољи услови, лакше је за одржавати. Пробудим се, а оно чисто и опрано. Моја соба је баш онаква каквом сам је замишљала, ту ми сад могу доћи нове пријатељице. Хвала пуно свим добрим људима који су помогли. Можда и тај неко има породицу, па је дао свој задњи динар. Хвала од моје породице, сад има много више срећних дана, живот нам се промијенио - испричала је Живана, која је својом омиљеном пјесмом „Пробај минут мог живота” дирнула у срца многих.

Помоћ Новаковићима подразумијевала је комплетно реновирање куће, замијену крова, постављање нове унутрашње и спољашње столарије, фасаде, олука и стаза око куће. Такође, добили су шпорет на дрва, камин, угаону гарнитуру, клуб сто, кухињу, сто, пет столица, кауч, три кревета са душецима, четири ормара и постељину. Укупна вриједност помоћи износи 73.786 КМ (60.711 КМ исплаћено је у 2023. години, а 13.075 КМ у 2024. години). Преостала средства прикупљена у овој акцији биће усмјерена на помоћ другим угроженим породицама широм Балкана.

Слика

Фото: srbizasrbe.org

- Сад могу мирно да дишем. Кад су моја дјеца срећна и ја сам. Имају кућу, имају друштво, весели су, оду до кафића… Пуно ми је срце кад хоће неко са њима да се дружи, сад нас и на улици поздрављају. Нема више ни хране на вересију. Помажу људи, купимо кад треба, надам се и мој Љубиша да ће се запослити. Велика се радост види на њему. Нама су помогли Бог, добри народ и Срби за Србе. Хвала свима на земаљској кугли. Моја дјеца сада су лаки као лептирови - истакла је мајка Зорица, коју чека сигурна плата на небесима за крст који носи.

Слика

Фото: srbizasrbe.org

- Огроман је број људи који су допринијели овој акцији, а посебну захвалност дугујемо П. Угљеши из Србије, Ljekarna Kastel Farm из Хрватске, Apollo Freight Systems Inc, С. Мирјани и О. Александру из Америке, К. Милоју из Аустралије, И. Луки из Француске и учесницима Хуманитарног турнира у малом фудбалу у Бијељини, навели су из ове организације.

Слика

Фото: srbizasrbe.org

- Дјеца су пресрећна. Љубиша се и отворио, био је затворен раније. Сад се не плаши ко год да дође, само још женицу да му нађемо. Форсирам га мало да се прихвати око животиња, да има неку занимацију. Ја ћу надничити док год могу, али не могу далеко ићи због њих. Раније је било доста хладно, улази хладан зрак кад нема стиропора. Сад је, након ваше донације, добро све, нема више брига. Памтићемо вас и даће Бог опет да се сретнемо - поручио је домаћин Зоран, који је својевремено на ратишту бранио српски народ и учествовао у стварању Републике Српске.

 Важно је истаћи и да је више стотина људи одлучило Новаковићима да помогне директно на разне начине (новац, штала, летња кухиња, бела техника, намирнице, одећа, обућа…). Кућа им је у претходном периоду личила на неку од прометнијих аутобуских или жељезничких станица.

- Осим материјалне помоћи, сви ти људи помогли су још више својом пажњом према овој породици, те можемо потврдити да је на дјеци видљива огромна позитивна промјена кад упоредимо нашу прву и завршну посјету. С обзиром на број људи, немогуће је све поменути, али од срца се захваљујемо свима - додали су из ове организације.

Коментари 0
Повезане вијести
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини Повријеђени пјешак и мотоциклиста у Бијељини
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    9h 57m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    12h 28m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    10h 11m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    10h 3m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    2h 18m
    0