Тужилаштво потврдило: Министар крив за несрећу (ВИДЕО)

11.11.2023. 19:33
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Жупанијско тужилаштво у Винковцима потврдило је да је министар одбране Хрватске Марио Баножић јутрос изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинуо возач комбија.

Замјеник тужиоца Биљана Лубурић рекла је да је тужилаштво у сарадњи са полицијом и вјештаком утврдило да је четрдесетчетворогодишњи хрватски држављанин возио из правца Винковаца и да је започео претицање теретног возила не провјеривши да то може учинити на сигуран начин, те је дошло до удара у комби који се кретао из супротног смјера.

-Дошло је до смртног страдања возача комби возила док је возач аутомобила задобио тешке озљеде и превезен је у болницу у Винковце, а касније у Осијек - додала је Лубурићева.

Лубурићева није открила којом се брзином кретао Баножић, али је навела да су оба возача била везана и да имају једног свједока, возача камиона, који је испитан, преносе хрватски медији.

Саобраћајна несрећа догодила се јутрос у 6.15 часова на излазу из Винковаца у смјеру Жупање.

Предсједник владе Хрватске Андреј Пленковић данас је смијенио министра обране Марија Баножића, а након тешке саобраћајне несреће која се догодила. У тој је несрећи погинуо возач комбија (40), а Баножић је теже повријеђен.

Пленковић је прво изразио саучешће породици погинулог возача камиона Горана Шарића.

Коментари 0
Повезане вијести
Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац! Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
Саобраћајка код Сребреника: Возач изгубио контролу, оклопњак ЕУФОР-а остао без точка Саобраћајка код Сребреника: Возач изгубио контролу, оклопњак ЕУФОР-а остао без точка
Жена погинула у директном судару код Добоја Жена погинула у директном судару код Добоја
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    17h 17m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    16h 6m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    18h 43m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    18h 48m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    18h 16m
    0