Tužilaštvo potvrdilo: Ministar kriv za nesreću (VIDEO)

11.11.2023. 19:33
0
IZVOR: glassrpske.com

Županijsko tužilaštvo u Vinkovcima potvrdilo je da je ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić jutros izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo vozač kombija.

Zamjenik tužioca Biljana Luburić rekla je da je tužilaštvo u saradnji sa policijom i vještakom utvrdilo da je četrdesetčetvorogodišnji hrvatski državljanin vozio iz pravca Vinkovaca i da je započeo preticanje teretnog vozila ne provjerivši da to može učiniti na siguran način, te je došlo do udara u kombi koji se kretao iz suprotnog smjera.

-Došlo je do smrtnog stradanja vozača kombi vozila dok je vozač automobila zadobio teške ozljede i prevezen je u bolnicu u Vinkovce, a kasnije u Osijek - dodala je Luburićeva.

Luburićeva nije otkrila kojom se brzinom kretao Banožić, ali je navela da su oba vozača bila vezana i da imaju jednog svjedoka, vozača kamiona, koji je ispitan, prenose hrvatski mediji.

Saobraćajna nesreća dogodila se jutros u 6.15 časova na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje.

Predsjednik vlade Hrvatske Andrej Plenković danas je smijenio ministra obrane Marija Banožića, a nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila. U toj je nesreći poginuo vozač kombija (40), a Banožić je teže povrijeđen.

Plenković je prvo izrazio saučešće porodici poginulog vozača kamiona Gorana Šarića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac! Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
Saobraćajka kod Srebrenika: Vozač izgubio kontrolu, oklopnjak EUFOR-a ostao bez točka Saobraćajka kod Srebrenika: Vozač izgubio kontrolu, oklopnjak EUFOR-a ostao bez točka
Žena poginula u direktnom sudaru kod Doboja Žena poginula u direktnom sudaru kod Doboja
Najčitanije
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    18h 31m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    19h 36m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    13h 19m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    14h 25m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    22h 53m
    0