У децембру 27 позива и пријава са корисним информацијама

12.01.2021. 09:18
0
ИЗВОР: Срна

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ у децембру су регистровали 256 позива на телефонској линији "Кримоловци", од којих је девет било са корисним информација о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја.

Осим тога, путем електронског обрасца за пријаву кривичног дјела запримљено је 78 пријава, од којих је 18 са корисним информацијама о почињеним или планираним кривичним дјелима и починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико криминалистичко-обавјештајних извјештаја, саопштено је из Сипе.

Највећи број информација односио се на кривична дјела у вези са привредним криминалом, опојним дрогама, злоупотребом службених овлаштења, кријумчарењем оружја, људи и робе, те осталим кривичним дјелима, наводи се у саопштењу.

Од укупног броја запримљених информација путем "Кримоловаца" и електронског обрасца, 10 је прослијеђено на даље поступање надлежним полицијским органима у БиХ, а по 17 је поступала и Сипа.

У децембру је примљено 20 повратних информација од надлежних полицијских и других органа, које су у вези са раније достављеним информацијама примљеним путем "Кримоловаца" или електронског обрасца за пријаву кривичног дјела.

Службеници Сипе дали су 69 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја "Кримоловци" - 080 020 505.

Коментари 0
Повезане вијести
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице На подручју Источног Сарајева ухапшено једно лице
СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010. СИПА обилази бањалучка села због избора из 2010.
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    1h 36m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    19h 58m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    21h 13m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    17h 6m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    20h 12m
    1