У Какњу свечано отворен контејнер (ВИДЕО)

02.10.2020. 10:16
0
ИЗВОР: hr.n1info.com

У Какњу у Босни и Херцеговини у уторак је уприличено свечано пуштање у функцију Е-контејнера, намјенског контејнера за електронски отпад, објављено је на интернет страници Општине Какањ.

Контејнер је постављен у оквиру пројекта "Електронски отпад одвоји и природу освоји". Иако се ради о еколошком пројекту који је за похвалу, на друштвеним мрежама вијест је, ипак, изазвала много реакција.

Многи су коментарисали да је жалосно да се у БиХ организују церемоније на којима се пуштају у рад контејнери за смеће, преноси "Аваз."

Грађани су алудирали на раније случајеве свечаног пуштања у рад плочника, стубова за уличну расвјету, а посебно с обзиром на то да се ближе локални избори.

Циљ пројекта је збрињавање свих врста електронског отпада како не би завршио на дивљим депонијама, у природи или у контејнерима који нису предвиђени за те намјене. У Е-контејнер моћи ће се убацивати ИТ опрема и опрема за телекомуникације, електрични уређаји, алати и сви други уређаји који су радили уз помоћ електричне енергије или батерија, расхладни уређаји.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Тешка несрећа код Мостара: Погинуо мушкарац, двије особе повријеђене Тешка несрећа код Мостара: Погинуо мушкарац, двије особе повријеђене
Ухапшен средњошколац у Сарајеву због лажних дојава о бомбама Ухапшен средњошколац у Сарајеву због лажних дојава о бомбама
У уторак о поврату ПДВ-а за куповину прве стамбене јединице У уторак о поврату ПДВ-а за куповину прве стамбене јединице
Најчитаније
  • Конкурс за попуну упражњеног радног мјеста у ЈУ Средњошколском центру „Пале"
    10h 7m
    0
  • Албанац који је задужио Србе
    13h 12m
    6
  • Конкурс за пријем радника на упражњена радна мјеста у ЈУ Средњошколски центар „Источна Илиџа"
    9h 47m
    0
  • Отац убио сина па себе
    7h 20m
    0
  • Сваки је корак мука: „У школи ме задиркују, кажу купи ногу на киоску!” (ВИДЕО/ФОТО)
    9h 15m
    0