У кругу фирме у Сарајеву се излила нитратна киселина, евакуисано шире подручје

23.06.2021. 18:41
0
ИЗВОР: nezavisne.com

У кругу фирме "Favorit BH" у Сарајеву дошло је до излијевања веће количине нитратне киселине због чега су евакуисани сви који се налазе унутар и у непосредној близини објекта.

Како јавља "Аваз" с лица мјеста, на терену су полицајци, ватрогасци и припадници Цивилне заштите КС.

Нитратна киселина представља опасност по околину и људе, али нема информација да за сада постоје неке озбиљне посљедице на оне који су се нашли у близини.

Овакав инцидент и необична интервенција, како је за Клиx.ба изјавио дежурни оперативац професионалне ватрогасне јединице Кантоналне управе цивилне заштите Феђа Бишћевић није нимало чест случај. Он наводи да се подузимају све потребне радње с циљем санирања настале штете.

-Кантонална управа цивилне заштите на челу с директором је преузела све потребне мјере и радње да се неутралише та материја да се заштите и околиш и људи. У току је акција, полиција је на терену и осигурава простор- рекао је он.

Ангажоване су и јединице и фирме које могу на најбезболнији начин неутралисати ову киселину.

Нитратна киселина је изразито корозивна и токсична. Ријеч је о снажном оксидирајућем средству које у споју са цијанидима, карбидима и металним прахом може бити експлозивно.

Фирма у чијем кругу је дошло до излијевања ове опасне киселине се бави продајом окова за столарију и намјештај, те осталих металних производа.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    22h 30m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    22h 37m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    19h 19m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    13h 57m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    14h 29m
    0