У наставку акције "Феникс" претрес на 18 локација

23.07.2020. 14:43
0
ИЗВОР: СРНА

Припадници Федералне управе полиције данас су, у наставку акције “Феникс”, претресли 18 локација на подручју Кантона Сарајево с циљем документовања и доказивања кривичних дјела превара, фалсификовање исправа, утаја, те злоупотреба положаја или овлашћења.

Током данашњег претреса пронађена је и привремено одузета документација која се може довести у везу извршења ових кривичних дјела, као и одређена количина амфетамина, вага за прецизно вагање и други предмети.

Осим припадника ФУП-а, у акцији под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, учествовали су и припадници кантоналног Министарства унутрашњих послова.

ФУП подсјећа да је 14. јула, у оквиру акције “Феникс”, одузето више моторних возила која су била предмет извршења кривичних дјела.

Предузете су и активности на документовању групе лица која су се удружила с циљем вршења кривичних дјела и стицања противправне имовинске користи, тако што су претходно јасно испланирали и припремали набавку, увоз, траспорт, продају, лизинг услугу/кредитирање и отуђење одређеног броја моторних возила.

Током претреса ауто-отпада на подручју Средњобосанског кантона, одузето је више шасија моторних возила за које постоје основи сумње да је на њима извршено фалсификовање бројева, те документација за моторна возила која се може довести у везу са извршењем ових кривичних дјела.

Коментари 0
Повезане вијести
У дворишту младог полицајца пронађено око пет килограма дроге У дворишту младог полицајца пронађено око пет килограма дроге
ФУП: Приведено око 40 особа које су подржавале Сулејмановића ФУП: Приведено око 40 особа које су подржавале Сулејмановића
Велика међународна акција МУП-а Српске и ФУП-а Велика међународна акција МУП-а Српске и ФУП-а
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    10h 46m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    8h 54m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    9h 8m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    6h 30m
    1
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    7h 57m
    0