У паду авиона у Приједору погинули отац и кћерка

31.12.2022. 17:15
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Дугогодишњи инструктор летења и предсједник Планинарског савеза Републике Српске Љубиша Араманда и његова кћерка Андреја погинули су у паду малог спортског авиона у близини аеродрома у Приједору, незванично је потврђено „Гласу Српске“.

Полицијска управа Приједор саопштила је да су овој несрећи погинуле двије особе а истрагом ће  руководити Тужилаштво БиХ.

- Полицији је данас  око 14.50 часова пријављено да се у близини аеродрома у Приједору срушио спортски авион и да су два лица смртно страдала. О томе су обавјештени Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ, дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор и Тужилаштво БиХ које је надлежно за поступање и даље информисање - рекли су у ПУ Приједор.

Из Тужилаштва БиХ су саопштили да је дежурни тужилац након обавјештења о несрећи дао упутства полицијским агенцијама и надлежним  надлежни тијелима за цивилно ваздухоповство да се обезбиједи мјесто догађаја.

- Тужилац је наредио  и предузимање свих потребних активности, како би се утврдили сви детаљи и информације у вези са наведеним догађајем. Биће извршено прикупљање свих података и документације о наведеном лету, мјесту узлијетања, предвиђеном кретању, као и особама које су управљале и налазиле се у летјелици, као и свим другим околностима, потребним за утврђивање свих чињеница повезаних са несрећом у којој има смртно страдалих особа - наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Пише: Небојша Томашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
Малољетник осумњичен да је другарима пријетио убиством Малољетник осумњичен да је другарима пријетио убиством
Срушио се авион у Русији: Погинуо Јевгениј Пригожин Срушио се авион у Русији: Погинуо Јевгениј Пригожин
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  8h 46m
  0
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  18h 15m
  0
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  8h 27m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  16h 39m
  0
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  7h 24m
  0