У паду авиона у Приједору погинули отац и кћерка

31.12.2022. 17:15
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Дугогодишњи инструктор летења и предсједник Планинарског савеза Републике Српске Љубиша Араманда и његова кћерка Андреја погинули су у паду малог спортског авиона у близини аеродрома у Приједору, незванично је потврђено „Гласу Српске“.

Полицијска управа Приједор саопштила је да су овој несрећи погинуле двије особе а истрагом ће  руководити Тужилаштво БиХ.

- Полицији је данас  око 14.50 часова пријављено да се у близини аеродрома у Приједору срушио спортски авион и да су два лица смртно страдала. О томе су обавјештени Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ, дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор и Тужилаштво БиХ које је надлежно за поступање и даље информисање - рекли су у ПУ Приједор.

Из Тужилаштва БиХ су саопштили да је дежурни тужилац након обавјештења о несрећи дао упутства полицијским агенцијама и надлежним  надлежни тијелима за цивилно ваздухоповство да се обезбиједи мјесто догађаја.

- Тужилац је наредио  и предузимање свих потребних активности, како би се утврдили сви детаљи и информације у вези са наведеним догађајем. Биће извршено прикупљање свих података и документације о наведеном лету, мјесту узлијетања, предвиђеном кретању, као и особама које су управљале и налазиле се у летјелици, као и свим другим околностима, потребним за утврђивање свих чињеница повезаних са несрећом у којој има смртно страдалих особа - наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Пише: Небојша Томашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Брачни пар проневјерио више од 78.500 КМ Брачни пар проневјерио више од 78.500 КМ
Фотографија оца који држи руку кћерке преминуле у земљотресу потресла свијет Фотографија оца који држи руку кћерке преминуле у земљотресу потресла свијет
Ухапшен због сумње да је убио жену па запалио стан Ухапшен због сумње да је убио жену па запалио стан
Најчитаније
 • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
  3m
  0
 • Писмено се огласили из ЈЗУ „Србија“ о епидемији
  2h 55m
  3
 • Амбасадор САД у БиХ у посјети општини Источна Илиџа
  23h 3m
  0
 • Доситеј - просвјетитељ, писац, педагог, полиглота…
  19m
  0
 • Осам шампионских титула џудистима „Фамоса“ на првенству Републике Српске за јуниоре и старије пионире
  22h 13m
  0