У паду авиона у Приједору погинули отац и кћерка

31.12.2022. 17:15
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Дугогодишњи инструктор летења и предсједник Планинарског савеза Републике Српске Љубиша Араманда и његова кћерка Андреја погинули су у паду малог спортског авиона у близини аеродрома у Приједору, незванично је потврђено „Гласу Српске“.

Полицијска управа Приједор саопштила је да су овој несрећи погинуле двије особе а истрагом ће  руководити Тужилаштво БиХ.

- Полицији је данас  око 14.50 часова пријављено да се у близини аеродрома у Приједору срушио спортски авион и да су два лица смртно страдала. О томе су обавјештени Дирекција за цивилно ваздухопловство БиХ, дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор и Тужилаштво БиХ које је надлежно за поступање и даље информисање - рекли су у ПУ Приједор.

Из Тужилаштва БиХ су саопштили да је дежурни тужилац након обавјештења о несрећи дао упутства полицијским агенцијама и надлежним  надлежни тијелима за цивилно ваздухоповство да се обезбиједи мјесто догађаја.

- Тужилац је наредио  и предузимање свих потребних активности, како би се утврдили сви детаљи и информације у вези са наведеним догађајем. Биће извршено прикупљање свих података и документације о наведеном лету, мјесту узлијетања, предвиђеном кретању, као и особама које су управљале и налазиле се у летјелици, као и свим другим околностима, потребним за утврђивање свих чињеница повезаних са несрећом у којој има смртно страдалих особа - наводи се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

Пише: Небојша Томашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Барјактаревићи - синоним српског страдања Барјактаревићи - синоним српског страдања
Сана се излила из корита у више приједорских насеља Сана се излила из корита у више приједорских насеља
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    21h 26m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    19h 1m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    5h 0m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    3h 27m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    5h 19m
    0