U padu aviona u Prijedoru poginuli otac i kćerka

31.12.2022. 17:15
0
IZVOR: glassrpske.com

Dugogodišnji instruktor letenja i predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda i njegova kćerka Andreja poginuli su u padu malog sportskog aviona u blizini aerodroma u Prijedoru, nezvanično je potvrđeno „Glasu Srpske“.

Policijska uprava Prijedor saopštila je da su ovoj nesreći poginule dvije osobe a istragom će  rukovoditi Tužilaštvo BiH.

- Policiji je danas  oko 14.50 časova prijavljeno da se u blizini aerodroma u Prijedoru srušio sportski avion i da su dva lica smrtno stradala. O tome su obavješteni Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Tužilaštvo BiH koje je nadležno za postupanje i dalje informisanje - rekli su u PU Prijedor.

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da je dežurni tužilac nakon obavještenja o nesreći dao uputstva policijskim agencijama i nadležnim  nadležni tijelima za civilno vazduhopovstvo da se obezbijedi mjesto događaja.

- Tužilac je naredio  i preduzimanje svih potrebnih aktivnosti, kako bi se utvrdili svi detalji i informacije u vezi sa navedenim događajem. Biće izvršeno prikupljanje svih podataka i dokumentacije o navedenom letu, mjestu uzlijetanja, predviđenom kretanju, kao i osobama koje su upravljale i nalazile se u letjelici, kao i svim drugim okolnostima, potrebnim za utvrđivanje svih činjenica povezanih sa nesrećom u kojoj ima smrtno stradalih osoba - navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Piše: Nebojša Tomašević

Komentari 0
Povezane vijesti
Bračni par pronevjerio više od 78.500 KM Bračni par pronevjerio više od 78.500 KM
Fotografija oca koji drži ruku kćerke preminule u zemljotresu potresla svijet Fotografija oca koji drži ruku kćerke preminule u zemljotresu potresla svijet
Uhapšen zbog sumnje da je ubio ženu pa zapalio stan Uhapšen zbog sumnje da je ubio ženu pa zapalio stan
Najčitanije
 • Sokočanin uhapšen zbog ubistva u pokušaju
  21h 44m
  0
 • Posni medenjaci
  22h 36m
  0
 • Koliko mladence u Srpskoj danas košta prosječna svadba
  20h 51m
  4
 • Dječak na vječnoj straži: Priča o Spomenku Gostiću i besmislu rata
  17h 30m
  3
 • Tri lica ušla u obilježeno minsko polje, jedno poginulo
  12h 57m
  1