U padu aviona u Prijedoru poginuli otac i kćerka

31.12.2022. 17:15
0
IZVOR: glassrpske.com

Dugogodišnji instruktor letenja i predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda i njegova kćerka Andreja poginuli su u padu malog sportskog aviona u blizini aerodroma u Prijedoru, nezvanično je potvrđeno „Glasu Srpske“.

Policijska uprava Prijedor saopštila je da su ovoj nesreći poginule dvije osobe a istragom će  rukovoditi Tužilaštvo BiH.

- Policiji je danas  oko 14.50 časova prijavljeno da se u blizini aerodroma u Prijedoru srušio sportski avion i da su dva lica smrtno stradala. O tome su obavješteni Direkcija za civilno vazduhoplovstvo BiH, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Tužilaštvo BiH koje je nadležno za postupanje i dalje informisanje - rekli su u PU Prijedor.

Iz Tužilaštva BiH su saopštili da je dežurni tužilac nakon obavještenja o nesreći dao uputstva policijskim agencijama i nadležnim  nadležni tijelima za civilno vazduhopovstvo da se obezbijedi mjesto događaja.

- Tužilac je naredio  i preduzimanje svih potrebnih aktivnosti, kako bi se utvrdili svi detalji i informacije u vezi sa navedenim događajem. Biće izvršeno prikupljanje svih podataka i dokumentacije o navedenom letu, mjestu uzlijetanja, predviđenom kretanju, kao i osobama koje su upravljale i nalazile se u letjelici, kao i svim drugim okolnostima, potrebnim za utvrđivanje svih činjenica povezanih sa nesrećom u kojoj ima smrtno stradalih osoba - navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Piše: Nebojša Tomašević

Komentari 0
Povezane vijesti
Barjaktarevići - sinonim srpskog stradanja Barjaktarevići - sinonim srpskog stradanja
Sana se izlila iz korita u više prijedorskih naselja Sana se izlila iz korita u više prijedorskih naselja
Policajci spasili život maloljetnici Policajci spasili život maloljetnici
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    22h 37m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    20h 6m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    14h 20m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    19h 24m
    1
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    10h 32m
    0